Belföld

2010.05.16. 08:02

Elárasztotta Bakonybél alsó részét a Gerence-patak

Veszprém - A rendkívüli esőzés következtében kilépett medréből a Gerence-patak, és elárasztotta Bakonybél alsó részét - tájékoztatta Baky György, a Veszprém megyei község polgármestere vasárnap az MTI-t.

MTI

A település vezetője szerint mintegy 30 ház és kert áll víz alatt, eddig egy családot kellett kiköltöztetni. A katasztrófavédelmisek és a lakosok - több százan dolgoznak a patak gátján - eddig  mintegy ezer homokzsákot raktak le, s újabb szállítmányt várnak. Baky György szerint szinte az egész falu talpon van hajnal óta, és az áradó víz elrekesztésén dolgoznak.

Veszprém megyében 120 kilométeres sebességű szelet is mértek, amely sok helyütt fákat döntött az utakra, vasúti sinekre; a tűzoltók legalább 70-80 helyen takarítják el az akadályokat, főleg a Balaton-felvidék települései és útjain - tájékoztatta Bakos György, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese az MTI-t.

Ismertetése szerint a vonatok az áramkimaradások és a sinekre dőlt fák miatt a Balaton  északi oldalán is nagy késésekkel, kimaradásokkal járnak csak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!