Balatonalmádi

2014.03.04. 16:45

Közlekedési, rendvédelmi ellenőrzés a balatoni térségben

Balatonalmádi - Reflektor elnevezéssel fokozott ellenőrzést végzett kilenc rendőr összehangolt, előre megtervezett munkával a balatoni városban és a térségében a közelmúltban.

Kovács Erika

A fokozott ellenőrzés eligazítását az akciót megelőzően Balogh Attila őrnagy, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője, valamint Éliás Gábor őrnagy, a kapitányság rendészeti osztályának közrendvédelmi alosztályvezetője tartotta a rendőrkapitányságon.

Dr. Szabó János alezredes, balatonalmádi rendőrkapitánya rendelte el ez a váratlan akciót, amelyben Éliás Gábor őrnagy, a kapitányság rendészeti osztályának közrendvédelmi alosztályvezetője irányításával összesen kilencen vettek részt. Köztük körzeti megbízottak, járőrök, szolgálatirányító parancsnokok, valamennyien a közrendvédelmi alosztály állományát képviselik.

Elsősorban Balatonfűzfő, Litér, Királyszentistván, Vilonya, Papkeszi, Küngös, Csajág, Balatonfőkajár települések területe, valamint az azt megközelítő főutak és mellékutak voltak a főbb ellenőrzési területek közlekedésben, illetve figyelték még a gyanús személyeket, a jelenleg gazdátlan nyaralókat, üdülőépületeket. Utóbbiaknál is nagyon fontos a gyakori rendőri jelenlét, mert az üresen álló épületektől távol tarthatjuk az illetéktelen személyeket - érvelt Éliás Gábor őrnagy.

Ellenőrzés a Reflektor akcióban. A természeti értékekben bővelkedő térségben odafigyelnek a rendőrök a fát szállító gépjárművekre is ( Fotó: Kovács Erika)

A fokozott ellenőrzés során a településen és a térségben közel 20 rendőri intézkedés történt, amelyek elsősorban a közlekedést érintették, Helyszíni bírságokat szabtak ki közúti közlekedési szabálysértések miatt, szabálysértési feljelentéseket tettek egyebek mellett hiányzó biztosításért, illetve amiatt, mert előfordult az is, hogy kerékpáron szabálytalanul szállítottak valakit, ami rendkívül balesetveszélyes lehet, miként a szabálytalan eszközszállítás is a közutakon. . A rendőrök találtak forgalomból kivont gépkocsit, is amelynél forgalmi rendszám, illetve forgalmi engedély elvétele történt. Figyelték többek között a nehéz tehergépjárműveket is, azok rakományát, különös tekintettel a térségre jellemző fazsállítmányokra, valamint azt is ellenőrizték, hogy található-e a járműben a sokféle információval szolgáló tachnográf korong.

A rendőrök szerint nagyon fontos a mostanihoz hasonló ellenőrzés, illetőleg jelenlét a Balatonnál, különös tekintettel a nyári szezonra, mert egy jó hírű, biztonságos településre sokkal szívesebben jönnek a hazai és a külföldi vendégek. Balatonalmádi ilyen város.

- Jóval kevesebb bűncselekmény történt, tovább javult a nyomozás hatékonysága és eredményessége tavaly - mondta évértékelőjén dr. Szabó János balatonalmádi rendőrkapitány. Kiemelte: a bűnügyi szolgálat a rendészeti szakterülettel, a környékbeli polgármesterekkel, polgárőrökkel kiválóan együttműködött. A lakosság, a vendégek biztonságban érezhetik magukat. A strandokon többnyelvű tájékoztatón bűnmegelőzést tanácsokat adnak. Kiemelten figyelik a nyaralóházakat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!