Ajka

2013.09.24. 12:50

Nagyobb esély a munkára

A nem hagyományos foglalkoztatási formák kerültek előtérbe a közelmúltban az ajkai szakképző iskolában rendezett workshopon.

Tóth B. Zsuzsa

Az Ajka térségi foglalkoztatási partnerség programja az alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők munka-erőpiacra segítése érdekében készült Esélyt a munkára! címmel, uniós támogatással. Ennek keretében rendezték a beszélgetést, amelyen helyi vállalkozók, cégek képviselői vettek részt. Olyan munkahelyek képviseltették magukat, amelyek érintettek az atipikus, azaz nem hagyományos foglalkoztatási formákban.

A beszélgetésen a résztvevők megosztották egymással a témához kötődő tapasztalataikat, beszéltek arról, hogy mi gátolja a foglalkoztatási formák bevezetését. Arra a kérdésre ugyancsak keresték a választ, hogy milyen szakmai szolgáltatás iránt van igény a munkáltatók körében, amely az atipikus foglalkoztatási formák bevezetését segítené.

A találkozó fő célja volt, hogy helyi kapcsolatok alakulhassanak ki, olyanok, amelyek mindenki számára kihasználhatóak. Szó volt az atipikus foglalkoztatási formákról és az azok iránt felmerült igényekről. Az ajkai beszélgetésben többek között járműipari, növénytermesztési, állattenyésztési, ingatlanforgalmazási, alumíniumipari, szerszámgyártó és bútorgyártó cégek, vállalkozások képviseltették magukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!