Ajka

2012.10.26. 05:27

Beruházások tucatja Ajkán

Ajka - A városban az elkövetkező időszakban számos beruházást adnak át rendeltetésének.

Tóth B. Zsuzsa

A tervekről Schwartz Béla polgármester tájékoztatta lapunkat.
 
- Az elkövetkező időszakban újra a bevált helyi programok folytatására koncentrálhatunk. A "Házunk tája" és az "A mi utcánk ó, be szép" program keretében számos terület megújul. Miután az elmúlt két évben két óvodát és két iskolát újítottunk fel, folyamatban van  a kórház beruházásának harmadik üteme, a struktúraváltás.

Az említett programok pedig tartalmilag kiegészülnek újabb elemekkel. Például a kertvárosi területeken az árkok, csapadékvíz elvezetők, átereszek tisztítása is beindult. Éves szinten és városrészenként mintegy egy kilométer hosszan tervezzük ezek átépítését  - mondja a polgármester, aki a városvezetőkkel való bejárás során tájékozódik a tennivalókról minden területen.

A jövő évi tervben a legindokoltabb feladatok, hiányosságok pótlása már szerepel. A feladatokhoz tartozik még mintegy 150 panellakás korszerűsítése az Ajkán sikeres  Panel program keretében, azonban itt már az állami támogatásra nem számíthatnak. Az ezekre a lakásokra és az időközben jelentkező igényekre való megoldást keresi az önkormányzat. A polgármester úgy véli, a városközponthoz közeli épületek rövid időn belüli megújulása, korszerűsítése mindenképpen megoldható.  Ami a nagyobb beruházásokat illeti, arról úgy nyilatkozik, hogy a szupermarket építésére a cég jövőre újra beadja az engedélyezési kérelmet. A Bányász sportpálya tulajdonosaival pedig a városvezetés mostanra már megállapodott a terület átadásában. Sportközpontot szeretnének kialakítani a helyszínen, valamint  tornacsarnokot építenének a fiatalok utánpótlás nevelése céljából.
 
- A sportban elért sikereink régóta vitathatatlanok, azonban a női sportot magasabb szintre kellene emelni. Ezt a szándékunkat a következő évi terveknél szintén figyelembe vesszük majd - teszi hozzá Schwartz Béla.

 


 

Megtartott támogatások

 

A családok ajkai letelepedését eztán is segíti majd a városvezetés. Például telekkedvezmény jár a gyermeket vállalóknak.
A bölcsődei és óvodai térítési díjakat viszont csak az infláció mértékének megfelelően emelik. Az ellátási formákat pedig a következő időkben is megtartják, például a gyerekes családok és a nyugdíjasok mentesülnek a kommunális adó alól eztán is.
Schwartz Béla  polgármester leszögezte, hogy az egyébként is nagyon nehéz megélhetésben segítséget akarnak adni minden ajkainak, akinek csak lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!