Tapolca

2014.05.02. 12:10

Ballagás Tapolcán - Közel kétszáz diáktól köszöntek el

Közel kétszáz végzős diákot búcsúztattak hatalmas érdeklődés mellett, szülők, hozzátartozók, barátok, ismerősök jelenlétében május elsején a tapolcai közös városi rendezvényen.

Szijártó János

A Batsányi János Gimnázium és Kollégium, a Széchenyi István Szakképző Iskola, valamint a Szász Márton Általános Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola felsorakozott ballagóit hagyományosan ezúttal is a város főterén, a Szentháromság-szobor előtt köszöntötték.

Kovács Melinda bevezető szavai után a Batsányi gimnázium egyik ballagó diákja, Szászi Endre szavalt, majd Sági István alpolgármester búcsúzott az önkormányzat, illetve a város nevében a tanulóktól.

– Az iskolák feldíszítve, a táblán az útravalónak szánt mottó, a virágok, könyvek, tarisznyák előkészítve, de valahogy mégsem ragyog minden úgy, ahogyan az egy ünnepen illenék. Az ünnepi hangulatba ugyanis ilyenkor mindig belekeveredik egy kis szomorúság. Ünnepelni és egyben búcsúzni jöttünk most össze, hiszen ismét el kell köszönnünk egy olyan korosztálytól, amely most lép át a felnőttkor küszöbén. Kedves ballagó diákok! Ti, akik most itt álltok, különbözőképpen élitek meg ezt a mai napot. Vannak, akik önfeledten billennek át életük egyik sza- kaszából a következőbe, vannak, akik az örökkévalóságnak érzett iskolai rabságból repülnek át a korlátok nélküli szabadság világába, és olyanok is vannak, akik megállnak, körülnéznek, és döbbenten fedezik fel, hogy immár egyre több minden múlik rajtuk, csakis rajtuk – fogalmazott az alpolgármester.

A búcsú pillanatai Tapolcán. A képen a Széchenyi István Szakképző Iskola egyik végzős osztálya, elöl Kamondi Roland osztályfőnök két diákjával, Baráth Barbarával és Pap Krisztinával (Fotó: Szijártó János)

A búcsúzó szavak után a ballagó osztályok az osztályfőnökök vezetésével visszasétáltak iskolájukba, ahol bensőségesebb hangulatban folytatódott a tanulók számára minden bizonnyal örökre emlékezetes pillanatokat jelentő ünnepség. A széchenyisek és a Szász Márton iskola végzősei visszatértek intézményükbe, a gimnazisták számára pedig hagyományosan a városi rendezvénycsarnokban fejeződött be a ballagás.

A Széchenyi István Szakképző Iskolából hat osztály búcsúzott el a napokban. A szakmák tekintetében informatika szakközépiskolai osztály ballagott, illetve vízvezeték- és vízkészülék-szerelők és vendéglátósok fejez-ték be tanulmányaikat az idei tanévben. A Szász Márton Speciális Szakiskolában pék, cukrász és kerti munkás képzettséget szerezhettek a most ballagó diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!