Nem jött össze

2024.04.26. 20:00

Azt tervezték, hogy Ajka környéki üzletek kifosztásából fognak megélni

Az Ajkai Járási Ügyészség indítványára letartóztatta a bíróság azt a Győr-Moson-Sopron vármegyei nőt és két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint 2024 áprilisában ajkai áruházakat szemeltek ki maguknak, hogy az onnan eltulajdonított árucikkek értékesítéséből éljenek.

Veol.hu

A jelenleg megállapítható tényállás szerint a 21 éves nő, valamint a 49 és 22 éves férfiak áprilisban megállapodtak, hogy a megélhetésüket Ajka környéki üzletek kifosztásából fedezik.

A gyanúsítottak 2024. április 15-én délután Győrből Ajkára utaztak, ahol két ismeretlen társukkal együtt bementek az egyik áruházba, s onnan mintegy 28 500 forint értékű árut toltak ki a bevásárlókocsijukkal fizetés nélkül, majd autóval elhajtottak.

Az elkövetők két órával később egy másik üzletnél jelentek meg, s onnan közel 250 000 forint értékű árucikkel távoztak, anélkül, hogy fizettek volna. 

Röviddel ezt követően visszatértek az előző áruházhoz, ahonnan ez alkalommal már 360 000 forint értékű árut toltak ki a fotocellás ajtón keresztül, amit a személygépkocsiba pakoltak és elhajtottak. Négy nappal később visszamentek, s ugyanezzel a módszerrel mintegy 420 000 forint értékű árut vittek el.

2024. április 23-án este újra megjelentek az ajkai áruháznál, s ez alkalommal a korábbiaknál kisebb tételt próbáltak ellopni. A biztonsági őr azonban megállította őket és hívta a rendőrséget. A kiérkező rendőrök a három gyanúsítottat elfogták.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott, és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsítottak és egyikük ülésen megjelent védője is fellebbezett, így az nem végleges - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!