Sport

2014.09.26. 19:00

Változatos sportos felhozatal

Pápa Labdajátékok, küzdősportok, atlétika, tánc szinte mindenféle mozgásforma képviselteti magát a kétnapos pápai sportágválasztón.

Polgár Tibor

A nagyszabású rendezvény pénteki megnyitóján Áldozó Tamás köszöntötte a Városi Sportcsarnokban szép számban egybegyűlteket.

- A sportcsarnok átadása mérföldkövet jelentett a város sportéletében, hiszen lett egy olyan terünk, ahol nagyon sok sportág megtalálhatta a helyét. Azt kívánom az itt jelenlévőknek, hogy minél többen találjanak rá arra a mozgásformára, arra a hangszerre, mely végigkíséri az életüket. Ennek műveléséhez tanulás, alázat, szorgalom és kitartás kell - hangsúlyozta Pápa polgármestere.

A megnyitóünnepségen közreműködtek a Tarczy Lajos Általános Iskola diákjai, valamint a Pápai Bartók Béla Zeneiskola. A polgármesteri köszöntő után közös aerobikedzést tartott a Zsoodance SE, ezt követte a Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület, majd pedig a Fighting Force SE bemutatója.

A délután folyamán a Grund Stúdió táncosai közös táncos, jógás bemelegítésre hívták a jelenlévőket, aztán a Patent Griff SE nyílt karate-edzése következett. A kísérőprogramok közül a trambulinok, a trükkös bringák, az erőmérős kötélhúzás, illetve a népi és ügyességi játékok is rendkívül népszerűnek bizonyultak.

Sokan ellátogattak a Városi Sportcsarnokba a IV. Pápai nagy sportágválasztó pénteki napjára (Fotó: Gyurom János)

Idén a sportágválasztó mintájára első alkalommal hangszerválasztót is szerveztek. Ehhez kapcsolódóan az érdeklődők a Bartók Béla Zeneiskola és Pápa Város Fúvószenekara jóvoltából hangszereket próbálhattak ki.

A kétnapos rendezvény egybeesik a Városi Sportcsarnok 15. születésnapjával. A jeles évforduló alkalmából két kiállítás nyílt a csarnok konferenciatermében.

A Bakancsos Természetjáró Kör idén ünnepli 25. évfordulóját, amit egy változatos tárlattal tettek emlékezetessé. Emellett a közönség egy hónapon keresztül láthatja a 15 év képekben címet viselő kiállítást, mely a jubiláló sportcsarnok mindennapjaiba enged bepillantást.

A rendezvény első napján elsősorban az oktatási intézmények tanulóit várták, míg ma az egyéni érdeklődőké, a családoké lesz a terep.

Fontos sportberuházások várhatóak

Áldozó Tamás a délutáni kiállítás-megnyitón elmondta, az önkormányzat fontosnak tartja az Acsády középiskola sporttelepének sportközponttá történő átalakítását, valamint azt, hogy a pápai tekének új otthont létesítsenek a városban. Ezek várhatóan hosszabb távon valósulhatnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!