Sport

2014.08.26. 10:55

Utolsó állomás a triatlon versenyen

Ábrahámhegy - A Balatonfelvidéki Triatlon Körverseny utolsó fordulója következik augusztus 30-án a településen, ahová nemcsak a profi és amatőr sportolókat, hanem a sportos családokat is várják.

B. Virág Rita

Káptalantóti és Ajka után Ábrahámhegyen zárul az idei Balatonfelvidéki Triatlon Körverseny. A szervezők persze nemcsak a felnőtt sportolókat várják, egészen fiatalok nevezésére is számítanak, hiszen gyermek, újonc, serdülő, ifi és junior kategóriában is versenyt hirdetnek. A profi és amatőr triatlonosok sprint és rövidtávon mérhetik össze tudásukat. A sprinttáv 750 méter úszást, 20 kilométer kerékpározást, illetve öt kilométer futást tartogat a résztvevőknek, míg a rövidtávon 1500 méteres úszás, 40 kilométeres kerékpározás, valamint 10 kilométeres futás szerepel a programban.

Hétvégén Ábrahámhegyen rendeznek triatlon viadalt

Különlegességnek számít majd az is, hogy a kerékpározást egy kisebb akadály is nehezíti, amikor 30 méteren keresztül egy híd alatt kell a drótszamarat cipelni a versenyzőknek. Ahogy azt már megszokhattuk a szervezők a sportos családokra is számítanak, akiknek családi viadalt tartanak. Ide csak egyenes ági családtag nevezhet (például szülő, gyerek, testvér, unoka).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!