Sport

2014.09.19. 10:20

Úrkút–Csetény rangadó a megye I-ben

A labdarúgó megyei első osztály hatodik fordulójában négy mérkőzést rendeznek szombaton, négyet vasárnap.

Horváth Gábor

Alsóörs (8.)–Peremarton (15.): A peremartoniak mérkőzése a múlt héten elmaradt, az Alsóörs döntetlenre végzett idegenben. A PSE idén még nem szerzett pontot, most esély kínálkozik a rossz sorozat megszakítására.

Péti MTE (6.)–Tapolca (13.): A Pét az első forduló óta veretlen, de időközben két döntetlen is becsúszott. A Tapolca gyenge formában van, három vereség után áll.

Fűzfő (4.)–Devecser (5.): A Devecser múlt héten az első vereségét szenvedte el a szezonban, a Fűzfő négy győzelemnél tart zsinórban, mindezzel együtt a vendégek egyáltalán nem tűnnek esélytelenebbnek.

A múlt héten derbit nyerő gyulafirátótiak az Almádit fogadják (Fotó: Zwicker Tamás)

Gyulafirátót (3.)–Balatonalmádi (9.): A Gyulafirátót remekül kezdte az idényt, míg a Balatonalmádi teljesítménye igencsak hullámzó. Meglepetés lenne, ha a vendégek nyerni tudnának.

Öskü (2.)–Herend (14.): Az előző három körben nyert az Öskü, és a Herendnek nincs túl sok esélye arra, hogy ezt a jó sorozatot megszakítsa.

Ugod (10.)–Várpalota (12.): Igazi háromesélyes meccs. Az ugodiak a múlt héten kényszerpihentek, a Palota kikapott Öskün.

Úrkút (1.)–Csetény (7.): A forduló rangadóján a mezőny egyetlen veretlenje fogadja az idén is jó erőkből álló, masszív Csetényt.

Sümeg (16.)–Ajka Kristály (11.): Az ajkaiak legutóbb már a harmadik döntetlenjüket játszották, ami jól mutatja, hogy a csapat sokkal stabilabb, mint tavaly. A Sümeg, amely az előző körben nem játszott, új edzővel igyekszik felkapaszkodni a tabellán.

Lázár Szilveszter korábban már játékosként, majd edzőként is erősítette a sümegi csapatot. A 43 éves trénert Rátosi Ferenc polgármester nemrég hivatalában fogadta.

– Felmérem, ki miben jó, mely területen kell fejlődnie. Mindenkitől elvárom, tegye meg azt, amire képes. Mérkőzéseken adja a legjobb formáját. Sajnos, az elmúlt időszak vereségei lelkileg is megviselték a játékosokat. El kell hitetnem velük azt, hogy képesek a jó teljesítményre – fogalmazott Lázár.

Az edző hozzátette, a jobb eredményhez több munkára is szükség van. Az eddigi kettő helyett hetente három edzést tartanak. Szeretné, ha a javuló eredmények miatt egyre többen látogatnának ki a mérkőzésekre, a gyerekek pedig kedvet kapnának a sportoláshoz.

– Nem lesz mindenkiből élsportoló, a cél nem is az – fogalmazta meg Lázár Szilveszter. – Az egészséges életmód, a közösség, a közös célért küzdés jótékonyan hat a testre és a lélekre.

A polgármester ígérte, a város minden segítséget megad a sikeres felkészüléshez és versenyzéshez. A sportpályát nemrég újították fel, az öltöző épülete is komfortosabbá vált, így jobb körülmények várják a sportolókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!