Rendőrségi

2014.09.17. 13:58

Szerszámokat kértek kölcsön, de a pénztárcát is vitték

Egy idős ember segítőkészségét használta ki 2014 áprilisában az a két férfi Békáson, akik ellen a napokban vádemelési javaslattal élt a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A nyomozás adatai szerint 2014. április 11-én délelőtt egy 24 éves békási lakos társával, egy 17 éves pápai fiatallal felkeresett egy idős helybéli férfit azzal, hogy talicskát és szerszámokat kérjen tőle kölcsön. A bácsi megvendégelte látogatóit, majd együtt kimentek az udvarra. Mialatt a 80 éves házigazda elővette a kért szerszámokat, fiatalabb vendége besurrant a konyhába és társa előzetes biztatására ellopta a sértett konyhaszekrényében levő két pénztárcáját. A bukszákban személyes iratok és néhány ezer forint volt. Az elkövetők a két tárcát eltüzelték, a pénzt elköltötték.

A 24 éves gyanúsított ellen lopás vétség és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja, míg kiskorú társa ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság. Az eljáró hatóság az ügy iratait vádemelési javaslattal a napokban küldte meg a Veszprémi Járási Ügyészséghez.

Címkék#lopás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!