Lombard Pápa

2014.08.18. 11:50

A győriek ellen bravúrt is elérhet a Lombard Pápa

Pápa - Idegenben szerzett pontot a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata a hétvégén az NB I 4. játéknapján, így Mátyus János legénysége továbbra is a tabella első felében tanyázik.

Polgár Tibor

Persze még csak négy fordulón vannak túl a csapatok az első osztályban, így nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni a helyezésekből, azonban tény: Szűcs Lajosék hét pontot összegyűjtve a táblázat hatodik helyén állnak - megelőzve többek között az előző idényben bajnok Debrecent és az ezüstérmes Győri ETO-t.

A pápaiak legutóbb az újonc Dunaújváros ellen gyarapították pontjaik számát, a Székesfehérváron megrendezett találkozón ugyan a hazaiak kerültek előnybe, de Nagy Tamás fejesgóljával kiegyenlített és végül hazavitt egy pontot a Lombard.

- Be kell ismerni, nem volt jó mérkőzés a szombati. A Dunaújváros ellen nem adódott előttünk túl sok lehetőség, de szerencsére az egyiket gólra tudtuk váltani. Összességében szerintem a döntetlennel reális eredmény született - nyilatkozta a Naplónak az ezúttal is megbízhatóan teljesítő, nem utolsó sorban pedig védő létére gólt szerző Nagy Tamás. - A gólom előtt egy oldalszabadrúgást végeztünk el. Frizoni kiválóan adta középre a labdát, ahol meglepően üresen maradtam. Tisztán tudtam fejelni az ötösről, és sikerült jó helyre bólintanom a labdát, amit a kapus nem tudott kivédeni, így az a hálóban kötött ki - elevenítette fel az egyenlítő találatot a 26 esztendős futballista.

Mint mondta, a félidőben arról beszélt nekik Mátyus János vezetőedző az öltözőben, hogy nyerhető a mérkőzés.

- Az újvárosiak sem játszottak jól, belülről is úgy éreztük, hogy meg lehet nyerni a találkozót. Azonban ez nem sikerült, aznap csak ennyi volt bennünk - fogalmazott Nagy Tamás, aki már egy kicsit előre is tekintett a következő, 5. fordulóra, amikor is a Győri ETO-val meccsel majd a Lombard Pápa.

- Nem vitás, Magyarország egyik legjobb csapata jön hozzánk a hétvégén. Azonban a magyar fociban nincsen lehetetlen, gondoljunk csak a Ferencváros elleni meccsünkre. Papíron nem mi leszünk az esélyesek az ETO elleni találkozón, de mindenképpen szeretnénk megnehezíteni a győriek dolgát, és akár a nagyobb bravúr elérésére is alkalmasnak tartom a csapatomat. Pontot, pontokat akarunk szerezni! - jelentette ki Nagy Tamás.

A Lombard Pápa- Győri ETO bajnoki mérkőzést a korábban már közzétett menetrendhez viszonyítva egy nappal korábban, augusztus 23-án, szombaton 20.30-tól rendezik meg a Perutz Stadionban.

(Bővebben a részletekről keretes írásunkban olvashatnak.)

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága felcserélte a DVSC -Szombathelyi Haladás és Lombard Pápa -Győri ETO mérkőzések időpontjait az NB I 5. fordulójában. Eredetileg a debreceni találkozót rendezték volna augusztus 23-án, szombaton, míg a pápait másnap (ugyancsak 20:30-tól). Az időpontcsere oka: a DVSC csütörtökön Európa Liga-meccsen lép pályára a Young Boys ellen Svájcban, így a hajdúságiaknak három nap alatt két mérkőzést kellett volna lejátszaniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!