Kosárlabda

2014.10.09. 09:45

Otthon is bemutatkoznak a pápai kosarasok

Pápa - Magassági fölényét érvényesítve győzelemmel mutatkozna be közönségének a Concordia Motax KC Pápa NB I/B-s férfi kézilabda együttese, amely pénteken a Széchenyi Győr csapatát látja vendégül.

B. Virág Rita

A Pápa nyitófordulóban 89:63-as vereséget szenvedett el az MTK Törökbálint otthonában.

- Egyáltalán nem fogtuk fel tragikusan ezt a fiaskót. Továbbra is azt mondom, amiatt, hogy augusztusban nem tudtuk használni a termünket két hetes hátrányba kerültünk önmagunkhoz képest. Remélem, mielőbb utolérjük magunkat. Nemcsak fizikálisan, hanem taktikailag is. De akár a csapat kohéziót szempontjából is - összegzett Vajda József, a pápaiak mestere.

Pénteken a Széchenyi Győr ellen javíthat a társaság. A rivális egyáltalán nem ismeretlen, hiszen a nemrégiben megrendezett Balogh József emléktornán is összecsapott a két fél, akkor a Pápa bizonyult a jobbnak.

A pápai kosarasok együttese tavalyhoz képest alaposan átalakult, több új játékos is érkezett

- Abból a találkozóból nem lehet semmilyen következtetést levonni. Az a felkészülés időszaka volt, most pedig már tétre megy a játék. Akkor szoros első félidő után simán nyertünk, de még egyszer mondom, ez nem lehet jó kiindulási alap a számunkra - hangsúlyozta a Motax szakvezetője. Vajda József kitért arra is, ellenfelük fiatal, hajtós csapat, amelynek kifejezetten kedvez a 94-es szabály. Molnár István szakvezető irányítja a győriek munkáját, aki korábban évekig volt a Veszprém vezetőedzője is. Az együttes magja jó pár éve együtt kosárlabdázik, s főleg a négyes poszton igen erős. Kiemelte, Gombás és Horváth G. játékát, akik képesek meccset eldöntő produkcióra is.

- Úgy gondolom, mi a palánk alatt jobbak, erőteljesebbek vagyunk. A magassági fölényünket mindenképpen ki kell használnunk. Ráadásul mi kosárlabdázunk majd hazai pályán, saját közönségünk előtt, amely ugyancsak a mi esélyeinket növeli. Véleményem szerint, mi vagyunk a mérkőzés egyértelmű favoritjai és azt szeretném, ha ezt jó játékkal be is bizonyítanánk - zárta beharangozót Vajda József.

A Concordia Motax KC Pápa játékosai közül a héten többen is betegeskedtek. Vajda Balázs ágynak esett, szinte teljesen biztos, hogy nem léphet pályára. Nem úgy Horváth Attila, aki vállalni tudja a játékot. Simon László sérülése is szépen javul, rá is számíthat Vajda József edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!