Kézilabda

2009.07.07. 02:28

Veszprém Barabás KC - Vár a lehetőségre Mocsai Dorottya

Veszprém - A Veszprém Barabás KC NB I-es női kézilabda-együttes új igazolása Mocsai Dorottya. A neve nem véletlenül ismerős, hiszen édesapja az MKB Veszprém KC mesteredzője, Mocsai Lajos.

B. Virág Rita

A 25 esztendős kézilabdást a Vasasból igazolta le a Veszprém. Ott leginkább védőspecialistaként számoltak Dorottyával.

- Nagyon bízom benne, hogy Gyurka János nemcsak védőként számít majd rám, hanem támadásban is szerephez jutok - kezdte a jobbkezes lövő. - Szeretnék bizonyítani és várok a lehetőségre.

Dorottya elmondta, örül neki, hogy édesapjával egy városban dolgozhat, hiszen gyakrabban találkozhat vele.

- Ezzel együtt tartok is tőle, hiszen a név kötelez. Apunak óriási tapasztalata van, nagyobb múltja. Nekem viszont még rengeteget kell tanulnom.

Mocsai Lajos igazán maximalista a kézilabdát illetően, s ez Dorottyára is igaz. A kézilabdás úgy fogalmazott, nem ismeri a megalkuvást, min- dig igyekszik tudása legjavát adni.

Pályafutása felelevenítése közben kiderült, négy és fél évet ki kellett hagynia, miután Budapesten elütötte egy autó.

- A belvárosban kilencvennel száguldott a sofőr, amikor meglátott, már hiába fékezett. A fejem sérült meg és eltörött a combcsontom. A rehabilitációm, a teljes gyó- gyulás igen sok időt vett igénybe.

Dorottya egyébként a középmezőnybe várja csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!