Hírek

2014.03.16. 10:34

Kollégánk, Szijártó János kitüntetése

Sümeg -A sajó napja alkalmából lapunk munkatársa, Szijártó János vehetett át díszoklevelet a pénteki ünnepségen.

Tóth B. Zsuzsa

Lapunk újságírója, Szijártó János (jobbról) a sajtó napja alkalmából vehetett át díszoklevelet Rátosi Ferenc polgármestertől a pénteki ünnepségen (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Sümeg város Önkormányzata és a Veszprém Megyei Önkormányzat közös megemlékező ünnepségén elismeréseket adtak át. A megyei díjak átvételét követően Rátosi Ferenc polgármester kollégánk munkáját ismerte el a díszoklevéllel. Mint az a méltatásban elhangzott, a város Önkormányzata nagyra értékeli Szijártó János Sümeg és térségében végzett munkáját. A sajtóval 1993-ban találkozott először, amikor a Tapolca TV-nél kapott bizalmat. A megyei lapban 1995-ben jelent meg első írása, azóta lapunknál dolgozik megszakítás nélkül. Az elmúlt két évtizedben Tapolcáról, Sümegről, a badacsonyi térségről érkező hírekkel, információkkal látja el a Napló több százezres olvasótáborát. Foglalkozik még a megyei önkormányzat tevékenységével is. Voltak rendszeresen megjelenő saját reklámkiadványai, illetve több nyomtatott sajtóorgánummal kapcsolatban állt. Két lap újságíró stúdióját is elvégezte, a Naplóé jelentette számára a hosszú távú belépőt a megyei sajtóhoz. Itt a Tapolcai Napló néven megjelenő regionális mellékletet szerkesztette a kilencvenes évektől kezdve, majd dolgozott a lap gazdasági rovatában. Később - a napi szintű tudósítások, szerkesztőségi munka mellett - ismét helyi oldalakat szerkesztett, illetve a Zalai Hírlappal közösen kiadott Nyugat-Balaton hetilapot bízta rá az ügyvezetés. Aztán a digitális témákkal foglalkozó mellékletet, majd az autókhoz, közlekedéshez kapcsolódó Lóerő mellékletet szerkesztette, illetve ez utóbbit ma is ő gondozza. Egyébként minden területen bevethető, legyen az politika, kultúra, gazdaság, bűnügy, önkormányzat, közlekedés, mára tulajdonképpen egyszemélyes szerkesztőségként funkcionál.

Elsődleges munkája a szó szoros értelmében vett újságírás, de a fotózás, a szerkesztés, a tipográfiai munka is része a mindennapoknak akár a print, vagy az online, valamint a digitális kiadványok tekintetében. Szijártó János az objektív tájékoztatást tartja első és legfontosabb feladatának, ugyanis hosszú távon csakis ez lehet egy újságíró munkájának igazi értékmérője.

Címkék#sümeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!