Mentő vitte kórházba a füredi focistát

2024.04.28. 18:25

Súlyos vereséget szenvedtek a Balaton-partiak Győrben

A gyenge teljesítmény mellett több sérülés is sújtotta a vendégcsapatot az ETO otthonában, ennek pedig sima vereség lett a vége. Győrben kapott ki a Balatonfüredi FC a labdarúgó NB III-ban.

Veol.hu

A fürediek négy gólt kaptak Győrben. Archív fotó: Nagy Lajos

ETO Akadémia-Balatonfüredi FC 4-0 (2-0)

Győr, 100 néző. V.: Kreitl. ETO Akadémia: Kocsis – Csáki, Kulcsár, Neamtiu, Décsy, Hamed (Ntsama, 80.), Bánáti (Nagy D., 85.), Bíró (Rátonyi, 85.), Szujó (Mitring, 69.), Tamás, Tarcsi (Herczeg, 85.). Edző: Szekeres Adrián.

Balatonfüred FC: Erdélyi – Mayer J., Farkas, Mayer G. (Nagy B., 46.), Lasz, Burucz (Tóth G., 46.), Pécseli, Bartha (Hetesi, 46.), Szabó B. (Török, 40.), Nagy R. (Imre, 46.), Horváth Á. Edző: Preisinger Sándor.

A múlt heti győztes meccs után bizakodva utazott az ETO otthonába a füredi gárda.

A bizakodás csak a 12. percig tartott, amikor Lasz vesztett labdát a térfél közepén, a meginduló Hamed Yasin 17 méterről bombázott a rövid sarokba, 1-0.

A 22. percben Horváth Ákos lépett ki, védője a büntetőterületen belül két kézzel hátulról fellökte.

A nyilvánvaló 11-es elmaradt. 

A 42. percben szabadrúgásból kapu elé lőtt labdára két győri támadó is érkezett. Az első kísérletet Erdélyi még hárította, a róla kipattanó labdát Csáki lőtte a felső sarokba, 2-0.

A félidő krónikájához tartozik, hogy a hazai csapat alattomos és durva játéka miatt két füredi játékos, Szabó B. és Bartha R. súlyos sérülést szenvedett, utóbbit mentő szállította kórházba.

Sajnos a játékvezető nem torolta meg a nyilvánvaló szabálytalanságokat.

A második játékrészben a cserék hatására sem javult a BFC játéka, a vendégek támadásait már csírájában elfojtotta a győri védelem. Sajnos az ETO is folytatta agresszív játékát, melynek Tóth G. lett az áldozata, súlyosnak tűnő csípősérülést szenvedett. Cserelehetőség hiányában ő már csak asszisztálni tudott a játékhoz. A 70. perctől teljesen szétesett a BFC csapatjátéka, ez további két hazai gólt eredményezett.

A 76. percben szabadrúgásból kapu elé lőtt labdát Erdélyi nagy nehezen kiütötte, de az érkező Hamed Yasin a kapuba lőtte azt, 3-0.

A 89.percben Farkas D. az ellene elkövetett sokadik le nem fújt szabálytalanság miatt törlesztett. Kiállították.

A 90. percben a védők nem léptek ki, s Neamtiu Tudor Stefan 18 méterről a rövid sarokba lőtt, 4-0.

Az eddig jól záró füredi védelem ezúttal betlizett, sajnos a támadójáték továbbra is veszélytelen.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

Preisinger Sándor: - Kritikán aluli, értékelhetetlen teljesítményünk miatt megérdemelten nyert az ETO Akadémia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!