Hírek

2014.05.07. 07:01

Kiválasztották a Balaton fagyiját

Balatonföldvár - A pezsgős marcipán, szamócás összetételű, Balatoni randevú fantázianevű fagylalt nyerte el a Balaton fagyija 2014 címet.

Győrffy Árpád

A balatonmáriafürdői Florida Fagylaltozó pezsgős marcipán, szamócás összetételű, Balatoni randevú fantázianevű fagylaltja nyerte el első alkalommal a Balaton fagyija 2014 címet, tudtuk meg Fekete Tamástól, a versenyt meghirdető Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnökétől.

A Nyitott Balaton akció keretében meghirdetett versenyre nyolc üzlet nevezett, mindegyikük kétféle ízzel. Volt közöttük füge, dió, citromfű, balatoni jégboros és kapros ízű fagyi is. A zsűri a fődíj mellett különdíjjal jutalmazta a balatonfüredi Korzó Fagyizó Füredi mákvirág, a szintén füredi Bagaméri Fagylaltozó Kapros-túrós pite, valamint a balatonföldvári Kárpáti Fagyizó Füge-dió fantázia nevű fagylaltját. A győztes fagylalt receptjét nyilvánosságra hozzák, így egész nyáron több Balaton környéki fagyizóban is megkóstolhatják a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!