Devecser

2015.01.31. 11:42

Öt hét alatt elkészült a devecseri kormányablak

Öt hét alatt elkészült a járás lakosságát kiszolgáló kormányablak, amelyet szombaton adták át.

Penk Tímea

A járási hivatal vezetője, Bereczky Nóra köszöntötte a vendégeket, majd Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Kovács Zoltán közigazgatásért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet.

- Ismét egy mérföldkőhöz érkezett a devecseri járás - mondta Bereczky Nóra - hiszen éppen két éve állt fel a járási hivatal, másfél éve a munkaügyi kirendeltség, és most újabb előrelépés történik az ügyfelek kiszolgálása érdekében.

- Nemcsak a járás, hanem az egész ország életében jelentős esemény a devecseri kormányablak létrehozása - hangsúlyozta Vajda Viktória. Több integrált ügyfélszolgálatot adtak át a hétvégén országszerte, ezzel ügyfélbarát, hatékony, precíz közigazgatást kívánnak megvalósítani.

A devecseri kormányablak hat munkaállomással várja a járás közel harminc települését. A létesítmény akadálymentesített, és huszonegyedik századi infokommunikációs eszközökkel rendelkezik. A megyei kormányhivatal főigazgatója és a járási hivatal vezetője megköszönték az állampolgároknak a türelmet, amelyet az átalakítási munkálatok alatt tanúsítottak, valamint tiszteletüket fejezték ki mindazoknak, akik mindössze öt hét alatt létrehozták a kormányablakot.

- Huszonkilencről közel százra nőtt a kormányablakok száma az elmúlt négy év alatt. A korábbi 55 ügykör 265-ra bővült, ezt ezres nagyságrendre kívánjuk bővíteni - mondta Kovács Zoltán. Mindez egy folyamatosan frissülő technikai háttérrel oldható meg. Az államtitkár azt is elmondta, hogy nemcsak a járási hivatalokban, hanem nagy forgalmú munkaügyi kirendeltségeken, sőt pályaudvarokon is kormányablakokat létesítenek. Lényeges elemként említette Kovács Zoltán az ügyintézők képzését az ügyfelek szakszerű kiszolgálása érdekében. A vállalkozók elektronikus közigazgatásának a fejlesztése érdekében az állam 2018-ra három és félmillió háztartásba kívánja eljuttatni a széles sávú internetet.

A devecseri kormányablak kialakítása 27 millió forintba került. Az első ügyfelet, Horváth Lajosnét oklevéllel köszöntötte Bereczky Nóra.

Kovács Zoltán és Vajda Viktória lapunknak elmondta, hogy 2011 óta három és félmillió ügyet intéztek el a kormányablakok, több mint két és félmillió ügyfelet szolgáltak ki. Megyénkben jól működik a veszprémi, a balatonfüredi, a balatonfűzfői és a herendi kormányablak. Még nyolc integrált ügyfélszolgálati iroda nyílik a megyében, elsőként Sümegen és Pápán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!