Balatonalmádi

2014.12.05. 22:05

Őrzik és továbbadják

Balatonalmádi/ Vörösberény - Összesen 37 millió forintos beruházással átadták a Leader Hagyományőrző Kultúrközpontot pénteken este.

Kovács Erika

- A helyi rendezvények, fesztiválok népszerűsége jelzi, hogy a településen van becsületük a néphagyományokból táplálkozó mesterségeknek, az egyedit alkotó, kézműves iparművészetnek - érvelt Keszey János polgármester avatóbeszédében. Hozzátette: itt megismerkedhetünk mindezzel.


Almádi első embere elmondta: egy régi, használaton kívüli épület felújításával alakították ki a központot a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Leader Helyi Akciócsoport vidékfejlesztési intézkedésével. A beruházást hazai és európai uniós támogatással, illetőleg 7,8 millió forint önkormányzati saját forrásból hozták létre. Keszey János kiemelte: az épület színtere lesz hagyományőrző tevékenységeknek, közösségi programoknak. A működtetés a Bati János vezette Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárhoz tartozik, a ház helyi vezetője Mester Ferenc.

– A kultúrközpontban teremtsenek új értékeket is a tradíciók megőrzése mellett! – mondta Pergő Margit, a Bakony és Balaton akciócsoport elnöke, majd A minőség közössége elnevezéssel az általa képviselt szervezet tanúsítványát adta át a város elöljárójának. Az estet a Mandulás Zenekar, a Gurgolya néptáncosok, a Vörösberényi Nyugdíjas Klub népdalköre és néptánccsoportja tette emlékezetessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!