Zirc

2014.07.14. 15:20

Sütöttek, főztek is a horgászat mellett

Zirc - Katzer Péter a Mayer-tavi horgászataira magával viszi gyermekeit is, akik szívesen töltik idejüket az állatfarmon.

Müller Anikó Hanga

A város szélén, egy hektáros vízfelülettel várja a horgászni vágyókat a Mayer-tó, mely a XVIII. századi papi halastavak egyikének helyén létesült. Az ősz és a tavasz folyamán telepített a tóba halállományt a Mayer család. Van ponty, kárász, keszeg, busa, amur és a ragadozó halak közül süllő, sügér, csuka. A horgászokon kívül a pihenni, kikapcsolódni vágyók is szívesen felkeresik a tiszta és csendes környezetéről híres tavat, ahol három kiépített bográcshelyen sütési, főzési lehetőség is adott.

A Mayer-tó népszerű a horgászni és pihenni vágyók körében (Fotó: Müller Anikó Hanga)

Katzer Péter rendszeresen kijár családjával. Azt mondja, azért, mert pár perc alatt megközelíthető, nyugalmas, tiszta, gondozott és a gyermekek szívesen töltik idejüket a tó mellett kialakított állatfarmon, ahol vannak kecskék, rackajuhok és kutyák, két borjú, a közeljövőben pedig négy magyartarka szarvasmarha is látható lesz. Nyáron kempingezésre, télen korcsolyázásra is lehetőség van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!