szűkítik a létszámot

2018.02.05. 20:00

Nem zár be az ajkai üveggyár

A városban felröppent hírekkel ellentétben nem zárja be kapuit a 140 éves ajkai üveggyár, ezt mondta megkeresésünkre Maiczen Ákos vezérigazgató.

Kovács Erika

A stabilabb működés érdekében van szükség a racionalizálásra, szögezte le Maiczen Ákos. A vezérigazgató hozzátette, külpiaci megrendeléseik folyamatosak, de hosszabb ideje csökkenést mutatnak, ez indokolta a szűkebb gyártókapacitást, illetve létszámot. Így a korábbi 208 fős létszámot az elmúlt év novembere óta fokozatosan szűkítették. A cég ajkai üzletét átmenetileg bezárták.  

Maiczen Ákos vezérigazgató: terveik szerint idén, március második felétől az üveggyár egy kisebb méretű kemencével és 150 dolgozóval működik tovább Fotó: Kovács Erika

Terveik szerint idén, március második felétől az üveggyár egy kisebb méretű kemencével és 150 dolgozóval működik tovább.

A sima, dekorcsiszolt, festett és színköpenyes kivitelben gyártott ólomkristály használati és dísztárgyaikat 96 százalékban exportálják, mások mellett az Amerikai Egyesült Államokba, a nyugat-európai országokba, valamint Ázsiába és a Perzsa-öböl menti államokba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!