Veszprémgalsa

2015.04.26. 19:29

Sikeres kezdeményezés - Autista fiatalok és hírességek műveit adták át

Veszprém - Átadták az autista fiatalok és hírességek közös munkája nyomán készült autkarton kiállításon elkelt műveket a felajánlóknak.

Marton Attila

Az úgynevezett autkartonokból az autizmus világnapjának hetén nyílt kiállítás a városházán. A papír egyik oldalára autizmussal élő gyerekek, míg a másik oldalára hírességek rajzoltak vagy festettek. Az alkotásokra tett felajánlások után a tulajdonosok az Autispektrum Egyesület által szervezett pénteki átadón vehették át az autkartonokat. A felkért hírességek között volt, aki verset írt, más rajzolt, festett, és olyan is akadt, aki csak dedikálta, mondta Brokés Judit, az egyesület elnöke.

Nagy Zsuzsa egyesületi alelnök és Brokés Judit elnök az átadón
Fotó: Balogh Ákos


Mások mellett Presser Gábor zenész, Eszenyi Enikő színész, Cseh László olimpikon, Berg Judit író, Farkas Bertalan űrhajós és az MKB Veszprém kézilabdacsapat tagjai is részt vettek az autkartonok megalkotásában. A száz elkészült képből csaknem minden harmadik elkelt a kiállításon, a többi alkotásra folyamatosan lehet felajánlást tenni. A befolyt összeget az egyesület Stromfeld utcai fejlesztő helyiségeinek felújítására fordítják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!