Veszprém

2016.05.23. 20:55

Van, aki már végzett is - Elkezdődött az egyetemi vizsgaidőszak

Veszprém - Egy hete tart a vizsgaidőszak a Pannon Egyetemen. Van hallgató, aki már az első héten teljesítette vizsgáit.

Balla Emőke

Egy héttel ezelőtt, május 17-én kezdődött és június 24-ig tart az év végi vizsgaidőszak a Pannon Egyetemen. Az intézményben 446 oktató 4369 vizsgaalkalmon 5480 hallgató tudását méri a veszprémi, keszthelyi, nagykanizsai és zalaegerszegi kampuszokon. A záróvizsgázók június 6. és június 17-e között fejezik be tanulmányaikat, záróvizsgára 1056-an jelentkeztek.

Záróvizsgára a gazdaságtudományi karon 374-en, a Georgikon karon 153-an, a mérnöki karon 172-en, a műszaki informatikai karon 99-en, a modern filológia és társadalomtudományi karon 258-an jelentkeztek.

A Pannon Egyetem hallgatói ezekben a napokban vizsgáznak
Fotó: Balogh Ákos

A végzősök június végén, július elején veszik át oklevelüket: a mérnöki karon és a műszaki informatikai karon június 24-én, a Georgikon karon június 25-én, a  gazdaságtudományi karon július 1-jén, a modern filológiai és társadalomtudományi karon július 2-án tartják a diplomaátadó ünnepséget. A hallgatók között van, akinek kettő, másnak hat-hét vizsgára kell készülnie, az egyéni teljesítménytől és az aktuális órarendtől függően.

Az eredményes diákok már a beadandó és a zárthelyi dolgozatokkal csökkenthetik vizsgáik számát, a megmérettetések többsége írásbeli. Van diák, aki már az első héten teljesítette a követelményeket, van, aki egy nap több vizsgát is vállal, míg más hetente egy vagy két vizsgát tesz, így osztva el a tanulnivalókat.

A legtöbb vizsgázónak a gazdaságtudományi karon kell bizonyítania, hiszen ez a legnépesebb. Karonként és szakonként változó, a diákok melyik vizsgától tartanak leginkább: a mérnöki karon például az alapozó tárgyaktól (matematika, fizika, kémia), a gazdaságtudományi karon a valószínűségszámítás és a minőségmenedzsment tárgyaktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!