Veszprém

2015.08.28. 10:25

Udvarába menekült az asszony - ennek köszönheti életét?

Veszprém - Arra kérte a feleségem a férfiakat, hogy hagyják a fát, ne vigyék el a ház elől, ezért kapott verést - kesereg az asszony férje, akivel pénteken beszélgettünk az utcában, ahol laknak. A rendőrség nyomoz az ügyben, de részleteket nem közölt.

Kovács Erika

Óvatosan, bizalmatlanul néz ki házából az udvarára egy férfi csengetésünkre, akinek feleségét augusztus 16-án ismeretlenek megverték, mert nem engedte, hogy az utcán, a háza előtt levő fáját elvigyék. Az asszony ott jártunkkor a szobába ment hirtelen és magára is csukta az ajtót. A férfi azt kérte, ne írjuk le a nevét, és ne is fotózzuk úgy, hogy ráismerjenek, mert ő bizony fél a történtek után, nem beszélve a feleségéről. Elmondása szerint két férfi jött a házuk elé aznap délután utánfutóval és feltehetően azzal a céllal, hogy fáját elvigyék, ekkor szólt nekik az asszony, hogy hagyjanak fel szándékukkal, ekkor kapta arcába és karjára az ütlegelést, még baseball ütővel is verték. A férfi elmondása szerint felesége korábban soha nem látta az idegeneket.  -Sajnos én éppen nem tartózkodtam itthon, mert szívműtét miatt kórházban voltam éppen - jegyezte meg. Hozzáteszi, amikor ő néhány nap múlva hazaérkezett a műtétről, feleségét kötésekkel a fején és nagyon rossz lelki állapotban találta, aki az udvarba menekült a verés elől, majd hívta fiát, lehet ez mentette meg az életét. A férfi nem érti, hogyan történhetett meg ebben a csendes, nyugodt utcában ez velük, ráadásul fényes nappal! Mint mondta, korábban ők sosem zárták kulcsra az ajtót, annyira biztosnágosnak tartották lakóhelyüket, a környéket, de ezentúl mindent gondosan zárnak.

Az utcában lakók szintén név nélkül közölték velünk azt, hogy félnek a történtek óta, és az eddiginél is sokkal jobban ügyelnek a biztonságra, nem hagynak kinn az udvarukban semmit, és mindig zárják az ajókat. Az utcában a történtek óta nem láttak idegeneket, hangoskodókat. Egy lakó azt ígérte, hétfőn másokkal együtt beszélnek nekünk az ügyről, illetve az itteni biztonságról.

Gaál Csaba megyei rendőrségi szóvivő megkeresésünkre azt mondta, súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt nyomoznak az ügyben, de részleteket a nyomozás érdekeire való tekintettel nem közölt.

Korábbi cikk az esetről itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!