Veszprém

2015.06.23. 09:28

Veszprémben és Tapolcán is megrongálták a nemzeti konzultációs plakátokat

Az országban másutt már számos helyen találkozni lehetett a kormány illegális bevándorlásról és terrorizmusról szóló nemzeti konzultációs plakátjaival. Pár nappal ezelőtt a megyeszékhelyen is kifüggesztették azokat. Az Aradi vértanúk utcában pedig meg is rongálták az egyiket.

Tóth B. Zsuzsa

Ha Magyarországra jössz, be kell tartanod a törvényeinket - írják a nemzeti konzultációs plakátokon. Az Aradi vértanúk utcában viszont az utolsó szót szürkés színű festékkel lesatírozták, sőt a "kivitelezők" a szöveg mellé véleményük kinyilvánításaként egy rajzot is elhelyeztek.

Fotó: Penovác Károly

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordultunk, tudnak-e a megrongált plakátról, indítottak-e eljárást az ügyben. Kiderült, a  Veszprémi Rendőrkapitányság rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a veszprémi ügyben. Megkérdeztük, mi vár azokra, akik tönkreteszik a plakátokat. Ezeket az ügyeket a rendőrség egyedileg vizsgálja, majd az adott eset összes körülményét figyelembe véve teszi meg a szükséges intézkedést a rongálás elkövetőjével szemben.

Kiderült az is, a megrongált plakátok leszedése nem tartozik a rendőrség hatáskörébe, illetve az, hogy eddig hasonlóval a városban nem találkoztak.

A tapolcai vasútállomás közelében levő óriásplakátot is megrongálták, annak aljáról letépték a papírt. A városban sétáló, magukat megnevezni nem kívánó olvasóink szerint nem egyértelmű a plakátok üzenete. Volt, aki azt mondta, szeretné tudni, hogy miért magyar nyelvű a felirat, ha nem a magyarokhoz szól. Egy idősebb hölgy vallotta, hogy nem örülne neki, ha az Angliában dolgozó fia is hasonló tartalmú plakátot látna Londonban.

Tapolcán sem kímélték a plakátokat
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Egy másik hölgy úgy vélte, hogy el kellene gondolkodni azon, hogy mi a jobb: ha a bevándorló nem dolgozik és az állam tartja el, vagy ha dolgozik és úgymond elveszi a munkát a magyarok elöl. Egy egyetemista szerint ma már Európa, de a Föld számos országában is elfogadott, hogy külföldiek dolgoznak egyes munkahelyeken. A magyar egyetemeken is tanulnak színes bőrű diákok, akikből aztán például kiváló orvos válhat. Miközben a magyar orvosok külföldre mennek dolgozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!