Tapolca

2015.08.17. 14:16

Kiöntött a Malom-tó, pincéket szivattyúznak Tapolcán

Tapolca - A hétfő délutáni hatalmas eső hatására több teret, utcát elöntött a víz, fennakadásokat okozva a közlekedésben.

Marton Attila

Délután négy óra körül kiöntött medréből az alsó-tó. A vizet képtelen volt elvezetni a Tapolca-patak, ráadásul a közeli csatornákból is visszabugyogott a csapadék. A turisták bokáig vizesen fényképezték a különleges látványt.

A közeli Fő téren hömpölygött a víz, megtelt vízzel a napokban újra megnyitott köztéri vécé lejárója. A vécé be volt zárva, nem sérült meg senki. A tűzoltók percek alatt a helyszínen voltak és kiszivattúzták a vizet. A keleti városrész áruházainak parkolóiban a gépkocsik tengelyéig ért a víz, de nem sokkal volt kisebb például a Juhász Gyula utca környékén sem.

A város környéki településeket is elérte a hatalmas eső, például Szigliget, Hegymagas és Raposka környékén rengeteg víz zúdult az utakra.

Elöntötte a víz a pincéket

A rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék sok pincét elöntött a településen, több mint harminc riasztás érkezett, közölte Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A munkát a helyi mellett badacsonytomaji, ajkai és keszthelyi tűzoltók is segítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!