Dupla évforduló

2024.05.05. 18:00

Nem csak meghirdették a zsongást – Pezsgett a születésnapján a zirci piac (képgaléria, videó)

A szombati vásárnapon ünnepelték a második évfordulóját a zirci piac újraszervezésének, és arról sem feledkeztek meg a helyiek, hogy idén negyven éve város Zirc. Tortaverseny, tombola és veterán autók kiállítása szerepelt a programban.

Rimányi Zita

A zirci piac árusainak, a bakonyi kistermelőknek és a hozzájuk csatlakozók széles körű összefogásának köszönhetően sikerült megszervezni a jó hangulatú rendezvényt, amire a kerek évforduló adott apropót. Szülinapi zsongás címmel hirdették meg és nem várt tömeg érkezett a vásártérre, a Reguly-múzeum kertjébe. 

A szokásosnál többen vásároltak, nézelődtek a zirci piacon, amely második évfordulóját ünnepelte a hétvégén
A szokásosnál többen vásároltak, nézelődtek a zirci piacon, amely második évfordulóját ünnepelte a hétvégén
Fotó: Rimányi Zita/Napló


A piaci szülinapi pezsgés bizonyította ezúttal, hogy van igény a termelői és kézműves vásárokra a bakonyi kisvárosban, amely negyven éve lett város, és azt is, hogy a piac nem utolsósorban közösségépítő hely, ahol kellemes találkozásokra nyílik alkalom, minden héten szombaton délelőtt.

A tortaversenyre készült alkotásokat megkóstolhatták a vásározók a zirci piacon
A tortaversenyre készült alkotásokat megkóstolhatták a vásározók a zirci piacon
Fotó: Rimányi Zita/Napló

Tortát kóstoltak az érdeklődők, a portékájukat kínálóktól vásároltak, a street food ételeket kínálók asztalainál és a kiállított autók mellett beszélgettek. Kisgyermekesek, idősek is. Képgalériánk és videónk jól érzékelteti ezt. 

Az árusok asztalai közt nehéz volt közlekedni, annyian voltak kíváncsiak a szívvel-lélekkel készült termékekre, a gondosan nevelt terményekre. Még többen odagyűltek, amikor a tortaverseny eredményét kihirdették. A különleges fantázianevet viselő alkotások mindegyikét jutalmazták, így ajándékot kapott a Nagyi virágai, a Tavaszi kert, a Túrós csoda és a Csokis álom is, pontosabban az, aki otthon megsütötte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában