Tapolca

2015.02.07. 18:43

Próbatételek előtt a végzősök

Tapolca - Hiszem, hogy megfeleltek az elvárásoknak. Merjetek álmodni, legyenek vágyaitok, céljaitok és kellő akarat, hogy megvalósítsátok azokat.

Tóth B. Zsuzsa

Ezekkel a szavakkal köszönt el a Batsányi János Gimnázium két végzős osztályának 57 diákjától a szombat esti szalagavatón Varga Tiborné a Csermák József Rendezvénycsarnokban. Az igazgatónő hozzátette, hogy sok próbatétel vár eztán a diákokra az érettségi, felvételi, pályaválasztás után is. Az alsóbb évfolyamosok nevében Ménkű Brigitta Anna és Szigetvári Levente 11. B. osztályos tanulók köszöntek el az ünnepeltektől. Brigi emlékeztette diáktársait a négy évvel ezelőtti pillanatokra és az azóta szerzett élményekre. Mint mondta, az eltelt idő alatt összetartó közösségek, igazi tevékeny csapatok alakultak az osztályokból. Levente arról beszélt, hogy mostantól megtapasztalják, milyen belecsöppenni a felnőtt életbe. Továbbá felhívta a végzősök figyelmét, hogy ezen az egyedülálló esten életük egyik legünnepibb pillanatához érkeztek egy nehéz időszak előtt. Miután az osztályfőnökök feltűzték a szalagokat, a végzősök szavait a 12. A. osztályos Knolmajer Bence tolmácsolta.

Földi Istvánné osztályfőnök feltűzi a szalagot a végzősök ruhájára. Az első sorban Buzás Fruzsina és Varga Ákos látható 
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Most még van időnk meghálálni szüleinktől és tanárainktól kapott megértést és biztatást. Az értékeket, azt, hogy neveltek minket. Tanáraink és iskolánk hozzájárult ahhoz, hogy a tapolcai gimnázium A Gimnázium legyen számunkra. Ne felejtsétek hát el a biztos hátteret, amire mindig számíthattok – kérte társaitól. Az ünnepség fényét Szabó Gergely András szavalata színesítette, majd a szalagavató bállal folytatódott, amelyen a végzősök táncukkal szórakoztatták a vendégeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!