Tapolca

2009.05.14. 02:27

Tűzoltók ünnepe - Folytatódnak a technikai fejlesztések

Pápa - Hagyományosan, koszorúzással és kötetlen családi együttléttel emlékeztek meg a város tűzoltói védőszentjükről, Szent Flóriánról szom- baton.

Nagy Imre

Az ünnepi alkalom főhajtással kezdődött a Flórián-szobornál. A tűzoltók mellett a város képviseletében dr. Kovács Zoltán polgármester és dr. Péntek Árpád önkormányzati képviselő helyezték el a megemlékezés koszorúit. A nap további részének programjaira a Malom-tó Horgász- és Szabadidőközpontban került sor. Itt a tűzoltóság állománya és családtagjaik ünnepi állománygyűlésen vettek részt, ahol átadták Az év pápai tűzoltója címet Nagy Attila tűzoltó főtörzsőrmesternek. Rajta kívül négyen részesültek egyéb elismerésben. A rendezvényen a társ-szervek és a tűzoltók munkáját támogató alapítvány ve- zetői is részt vettek.

- A mai napot az elmúlt két év hagyományainak megfelelően szerveztük meg - mondta el lapunknak Németh Tamás parancsnok. - A családi nap, ha úgy tetszik, a mi majálisunk. Elsősorban a gyerekekre gondoltunk, de természetesen a felnőttek sem maradnak ki. A gyerekeknek légvárat hozattunk, és különböző játékos rendezvények várják őket, de a sláger a tavalyi tapasztalatok alapján is a légvár lesz.

A felnőtteket horgászat, foci várja, és az idén először a házigazdáinkat kértük meg, hogy főzzenek valami finomat. Így több idő jut magunkkal foglalkozni, hiszen fontos, hogy jobban megismerjük egymást. Ma a szolgálati csoport is itt van velünk, a laktanyában a híradó ügyeletes maradt. Úgy állítottuk be a gépjárműveket, hogy egy esetleges riasztás esetén azonnal indulhatnak. A mai nap mindenképpen a kötetlen szórakozásé, a családi együttlété - mondta a parancsnok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!