Szentkirályszabadja

2017.01.17. 21:10

Eredményes esztendőn vannak túl

Szentkirályszabadja - Meghatározó év volt a település életében 2016, hiszen több sikeres pályázatnak köszönhetően jelentős beruházások valósultak meg, és a reptér ügye is megoldódni látszik.

Szendi Péter

- Nem volt könnyű évünk, sokat dolgoztunk azért, hogy sikeres esztendőt zárjunk. Településünk életében tíz éve húzódik a reptér ügye, aminek megoldására állami támogatást kaptunk Kontrát Károly országgyűlési képviselő segítő közreműködésével. Ennek köszönhetően ismét tulajdonunkba került a reptér területe, amelynek hasznosítása, fejlesztése az elkövetkezendő évek nagy feladata lesz - kezdte a visszatekintést Gyarmati Katalin polgármester.

Büszkék arra, hogy egy tíz éve húzódó projektet tudtak tavaly megvalósítani. Az ötvenéves, régi kétcsoportos óvodát, főzőkonyhát teljesen felújították. Az épületet bővítették egy csoportszobával, vezetői irodával, fejlesztő- és tornaszobával. A beruházás költsége 91 millió forint volt, ebből a pályázati támogatás elérte a 88 millió forintot. Sikerült egy 700 méter hosszú járdát is megépíteniük a Petőfi utcától a református temetőig.

Gyarmati Katalin szerint nem volt könnyű évük, de összességében mégis sikeres esztendőt zártak Fotó: Szendi Péter

- Litér irányába a kerékpárút mellé jelzőoszlopokat kezdtünk telepíteni, megakadályozva, hogy az autósok a kerékpárutat használják. Idén mindenképpen szeretnénk ezt folytatni. A volt felnőtt orvosi rendelő épületében pedig kialakítottunk egy körzeti megbízotti irodát. Sikernek tekintjük, hogy tavaly összesen 86,5 millió forintot nyertünk különböző pályázatokon - hangsúlyozza a falu vezetője.
Tavasszal indul a belterületi utakra nyert 44 millió forintos beruházásuk.

Ez fontos előrelépés lesz a falu életében, hiszen ennek köszönhetően minden út aszfaltos lesz. Elképzeléseik között szerepel még egy bölcsődei csoportnak megfelelő hely kialakítása, járdaépítés a Balatoni úton a felső buszmegállóig. A tervek között szerepel a külterületi utak rendbetétele, parkoló kialakítása a hivatal előtt.

- Folyamatosan figyeljük a lehetőségeket, és bízunk benne, hogy ismét sok sikeres pályázatunk lesz, hogy céljainkat megvalósítsuk. A legfontosabb, hogy a településen továbbra is megmaradjon a nyugalom, a családias közösség és az összefogás - zárta szavait a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!