Pápai Expó és Agrárpiknik

2024.05.12. 20:00

Kórházaknak, beteg gyerekeknek gyűjtöttek a vadászok (galéria)

A Pápai Expó és Agrárpiknik második, zárónapja a vadásznap jegyében telt. A szakmai délelőttöt kutya- és sólyombemutató, előadások és főzőverseny színesítette, a rendezvényt a Valmar telt házas koncertje zárta.

Haraszti Gábor

A vadásznap ünnepélyes megnyitóján Takács Szabolcs főispán, az Országos Vadgazdálkodási Tanács elnöke kiemelte, a vadászoknak minden olyan lehetőséget meg kell ragadni, amikor a vadászati kultúrát, hagyományokat tudják népszerűsíteni

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

A vadásznap ünnepélyes megnyitóján Takács Szabolcs főispán, az Országos Vadgazdálkodási Tanács elnöke kiemelte, a vadászoknak minden olyan lehetőséget meg kell ragadni, amikor a vadászati kultúrát, hagyományokat tudják népszerűsíteni a nem vadászó embertársaik körében. Ez a rendezvény is ilyen. 

Áldozó Tamás polgármester köszönetet mondott a szervezőknek, és azt kívánta a jelenlévőknek, hogy minél több fiatalt, esetleg idősebbet be tudjanak vezetni a vadászat érdekes világába, és minél több embernek tudják elmondani azt, hogy milyen vadászszemmel nézni a természetet, járni az erdőt.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a Veszprém Vármegyei Vadászkamarával való kapcsolat fontosságáról szólt a hallgatóságnak, külön kiemelve Papp Gyula elnököt, akivel rendkívül konstruktívan tudnak együttműködni. 

A megnyitóbeszédeket követően kitüntetések átadása következett, Semjén Zsolt, az Országos Vadászati Védegylet elnöke vadászati életútja elismeréseként Magyar Vadászatért Érdemérem kitüntetést adományozott Árvai István részére. A Hubertusz-kereszt Gyémánt fokozata kitüntetésben részesült Fejes Dezső, a Hertelendy Vadásztársaság nyugalmazott hivatásos vadásza, vadászmestere. A Hubertusz-kereszt Arany fokozata kitüntetést kapott Baki Zoltán, a Hertelendy Vadásztársaság gazdasági vezetője és Mayer Nándor, a Kislődi Hunor Vadásztársaság gazdasági vezetője. Nimród Érem kitüntetést vehetett át Kovács Attila, a Bakonyerdő Zrt. Bakonybéli Erdészetének igazgatója, Bedő Gábor, a Marcal-bitvaközi Vadásztársaság fővadásza és Sipos Gábor, a Sümegi Kinizsi Vadásztársaság hivatásos vadásza. 

Az ünnepség az ifjú vadászok fogadalomtételével folytatódott, majd műsort adott az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola 4/z osztálya. 

Egy nemes kezdeményezés eredményét is ezen alkalommal hirdették ki. A Veszprém Vármegyei Vadászkamara Vadászok vadászat nélküli jótékony kezdeményezése az egészségügyért címet viselő felhívásra idén ötmillió forintot meghaladó adomány gyűlt össze, mely a tavalyi gyűjtéssel együtt már több mint tízmillió forint adományt jelent eszközvásárlásra a vármegye kórházai számára. S ha már jótékonykodás: Vándor Ottó vadász javaslatára a főzőversenyen megvásárolt ételek árából befolyt összeget három beteg pápai kisgyermek gyógykezelésére fordítják. 

A nap végére több mint 400 ezer forint gyűlt össze, amit a vadászkamara 600 ezer forintra egészített ki. 

A főzőversenyen a húsz csapatból a legízletesebb ételt a zsűri szerint a Veszprém Vármegyei Diana Vadászhölgy Klub csapata készítette. A napot solymászbemutató, lézeres látványlövészet és vadászkutyafajta-bemutató is színesítette. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában