Sümeg

2009.08.27. 02:29

Legyen Kálvin tér!

Veszprém - A református templom melletti, neve nincs területet nevezzék el Kálvin Jánosról, a genfi reformátorról.

Varga Domokos Péter

Ezt a javaslatot a Lokálpatrióták Egyesülete vetette fel. Molnár Ernő, a civil szervezet elnöke elmondta, a Haszkovó utca 11/2 számú épület (a református temlom) melletti területet évtizedek óta murvás parkoló néven ismerik a veszprémiek. 

A közelmúltban a templom mellett kis ligetet avattak ott fel. A civileknek az a véleménye, a svájci reformátor születésének 500. évfordulójához méltó lenne, ha a területet Kálvin Jánosról neveznék el.

Javaslatukat továbbították a képviselő-testület utcanévbizottságának, két alternatí- vát is felvázolva. Az egyik szerint a pontos név Kálvin tér, a másik szerint Kálvin park lenne.

A lokálpatrióták elnökének információja szerint az utcanévbizottság elnöke, Somfai Balázs nem emelt kifogást javaslatuk ellen.

Ugyan a közgyűlés idei második félévi munkatervében nem szerepel, hogy új veszprémi utcaneveket terjesztenének be, de Molnár Ernő, aki tagja a képviselő-testületnek, mindent megtesz azért, hogy még az ősz folyamán megtárgyalják javaslatukat, valamint döntsenek róla.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!