Sümeg

2009.07.23. 02:28

Elhivatott csapat

Bakonyoszlop - Megyénk egyik legkiválóbb önkéntes tűzoltócsapatát mondhatja magáénak a falu, hiszen a különböző versenyeken mindig felkapaszkodnak a dobogó valamelyik fokára.

Mátételki András

Tagjaik között bakonyszentkirályiakat és csesznekieket is találunk. A három községből verbuválódott csapat 37 tagú, ám a tűzoltásra hadra foghatók mindössze tizennégyen vannak. 

Ők viszont telefonon bármikor elérhetők, így tűz esetén elsőnek képesek a helyszínre vonulni. Ifj. Wolf Ferenc polgármester elmondta, az önkéntesek eddig 40 éves Ford tűzoltókocsit használtak, ám tavaly ősszel sikerült megállapodniuk a jászárokszállási kollégáikkal, akik eladták nekik 1,2 millió forintért a húszéves, vízágyúval felszerelt IFA gépkocsijukat, amellyel kétezer liter vizet tudnak szállítani. Noha a gépjárművel 75 ezer kilométert tettek meg elődeik, eladás előtt felújították. 

Az új szerzeményük megvásárlására 600 ezer forintot nyertek pályázaton, 300 ezret fizetett az oszlopi önkormányzat, s ugyanennyit tettek hozzá a szentkirályi, a cseszneki és a helyi vállalkozók, illetve magánszemélyek is.

Csakhogy az új gépkocsihoz új szertárra lenne szükség, ahová a jármű beférne. Az előzetes számítások szerint a beruházás 15 millióba kerülne, amire jelenleg nincs pénzük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!