Sport

2016.09.22. 15:40

Vidékről az olimpiára - Rédli András vívó Rióról és a kitartásról is beszélt

Sümeg - Kisvárosból, sőt faluból is el lehet jutni a csúcsra, ha van egy célunk, ami mellett kitartunk és amiért képesek vagyunk küzdeni, fogalmazta meg Rédli András vívó, a riói olimpián csapatban bronzérmet szerző sportoló.

Németh András

Rédli András a Ramassetter Vince testnevelési általános iskola diákjainak tartott élménybeszámolót hétfőn. A sportoló megmutatta a gyerekeknek a bronzérmét és azt az öltözetet, amelyben az olimpián vívott.

A sportolót Bebesi Józsefné, az intézmény igazgatója köszöntötte. Rédli András elmondta, tudja, az iskolába sok sportban is sikeres diák jár. Az intézmény főként a röplabdában kiemelkedő. Ez is azt bizonyítja, hogy nem hátrány a kisvárosi lét.

- Annak, aki sikeres akar lenni, nem kell elmennie Budapestre vagy külföldre - fogalmazta meg. - Ha teszünk azért, hogy a célunk megvalósuljon, el is fogjuk érni azt. Bármiben is akarunk jók lenni, erőfeszítés nélkül nem lehetünk eredményesek. Sokat kell küzdeni, gyakorolni, akadályokat legyőzni. De menni kell az úton, nem szabad feladni.

Boczkó, Rédli és a tapolcai olimpiai dicsőségtábla. Boczkó Gábor (balra) 2004-es eredménye után már másodszor szerepel a legjobbak között. Rédli András első ötkarikás szereplése remekül sikerült, a magyar párbajtőr-válogatott nagyszerű teljesítménnyel lett bronzérmes Rióban Fotó: Nagy Lajos

A sportoló elmondta, hogy Tapolcán él, ott kezdte a vívást 21 évvel ezelőtt. A sport mellett a tanulást sem hanyagolta el. Általános iskolában kitűnő volt, azóta már diplomát is szerzett. A sportot és a tanulást egyaránt fontosnak tartotta. A tanulás fejleszti a memóriát, a gondolkodást, ami a sportban is kamatozik. Tapasztalat, hogy a jó tanulókból lesznek a jó sportolók. A sport neki sok élményt adott, többek között a vívásnak köszönheti azt is, hogy beutazta az egész világot, olyan helyekre is eljutott, ahova családjával biztosan nem tudott volna elutazni.

- Mi, magyarok híresek vagyunk a küzdeni tudásunkról - fogalmazta meg a sportoló. - Az olimpián is szurkoltunk egymásnak. Mindegy, hogy ki milyen sportágat űz, mindannyian hazánknak, Magyarországnak szerezzük a dicsőséget. A versenyek alatt az olimpiai faluban laktunk, jó volt a hangulat. Megismerkedtünk más nemzetek sportolóival is. Eljutottak hozzánk az itthoni hírek: tudtuk, hogy sokan szurkolnak nekünk. Nagyon jólesett és hatalmas erőt adott.

Rédli András húsz napot töltött kint Rióban. Jól érezte ott magát, boldog volt, hogy csapata a dobogóra állhatott, de az igazán jó érzés az volt, amikor ismét magyar földre lépett. Hiányzott a hazája, őt ugyanis minden ide köti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!