Sport

2017.04.22. 17:14

Telekom Vp.-Montpellier HB: Mire lesz elég az előny?

Veszprém – Hiába vezetett többször is öt góllal a Telekom Veszprém alakulata, végül meg kellett elégednie a három gólos sikerrel a Montpellier HB együttese ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Hogy mire lesz elég ez az előny az jövő hét vasárnap derül ki a visszavágón.

B. Virág Rita

Telekom Vp.-Montpellier

26:23 (13:10)

Veszprém, 5000 néző. V.: Lopez, Ramirez (spanyolok). Telekom Veszprém: Alilovic – Gajic 2 (2), Nagy 6, Palmarsson 6, Sulic 1, Ilic 4, Iváncsik 2. Csere: Mikler (kapus), Nilsson 3, Lékai 2, Gulyás, Marguc, Ugalde. Edző: Javier Sabate. Montpellier HB: Gerard – Toumi, Porte 5, Fabregas 4, Bingo 1, Bonnefond 1, Simonet 2. Csere: Dolenec 4 (2), Grebille 1, Faustin, Guigou 3 (1), Truchanovicius 2, M. Zvizej. Edző: Patrice Canayer.

Kiállítások: 14, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 3/3.

Sorozatban negyedszer juthat el Kölnbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe a Telekom Veszprém. Ehhez már csak a Montpellier HB alakulatát kell két vállra fektetni. A hat francia világbajnokot, valamint a szlovén vébé-bronzérmest is soraiban tudó rivális az alsó ágról, az úgynevezett „C” csoportból érkezett el a legjobb nyolc közé, nem is akármilyen skalpot ejtve, ugyanis a címvédő lengyel Kielcét búcsúztatta a nyolcaddöntőben.

A veszprémiek a szokásos BL kerettel vágtak neki a párharcnak, vagyis Nagy László volt az egyetlen jobbátlövő, sem Marko Kopljar, sem Ancsin Gábor nem kapott lehetőséget, ahogy Blaz Blagotinsek és Ligetvári Patrik is a lelátóról nézte az ütközetet.

A találkozón a hivatalos mérkőzéslabdát Pásztor István, a veszprémiek tizenkétszeres magyar bajnok és tizenegyszeres Magyar Kupa győztes legendája helyezte el a kezdőkörben.

A mérkőzés előtt hatalmas tapssal köszöntötték Szász Emese párbajtőrvívót, a riói olimpián aranyérmes kiválóságot.

A hazai drukkerek hatalmas élőképpel készültek: „Az egész világot átutazom érted Veszprém, nagy csapatom” feliratú hatalmas transzparenst feszítettek ki és piros, fehér, zöldbe borult a lelátók egy része.

Öt-egyes védekezéssel kezdtek a franciák, Gerard mutatkozott be egy szép védéssel, majd Dolenec hetesével indult a gólgyártás. A hazaiak részéről Ilic bombázott először a kapuba, majd Iváncsik szélső befutásából átvette a vezetést a Veszprém.

Nagy kiállításakor Gulyás érkezett, Ilic pedig másodszor vette be Gerard kapuját. Rendre érkezett válasz a franciák részéről, főleg Fabregas volt elemében, aki a 8. percben már harmadik góljánál járt (4:4).

A 12. percben Gerard kivédte Ilic hétméteresét, Schuch pedig megkapta első kétperces büntetését. Az emberhátrányt Bingo használta ki, ám szerencsére Palmarsson válasza sem váratott sokat magára (16. perc: 7:7). Nilsson és Lékai érkezett Ilic és Sulic helyére, előbbi első helyzetét belevágta Gerardba.

Schuch Timuzsin nem sok időt töltött a pályán Simonettet ütötte ki, amiért piros, majd kék lapot mutattak fel a játékvezetők, vagyis kizárást kapott. Ez azt jelenti, hogy fegyelmi eljáráson döntenek arról, hogy a visszavágón játszhat-e Schuch, ám a szabálytalanság súlyosságát tekintve lehet, hogy eltiltás vár majd rá.

Alilovicnak köszönhetően egyenlő volt az állás, viszont a túloldalon Gerard is elkapta a fonalat. A 20. percben a biztos kezű Iváncsik Gergőnek köszönhetően hosszú idő után újra a Telekom ment elől (8:7).

Nilsson harmadik ziccerét már bevágta, először vezetett kettővel a házigazda (23. perc: 9:7). Óriási volt az iram, a gyorslábú franciák alaposan feladták a leckét a jóval magasabb, erősebb testalkatú veszprémieknek. Persze nem kellett félteni a mieinket, előbb Nagy, majd Lékai is eredményes volt, a túloldalon pedig a kimondhatatlan nevű Truchanovicius szerzett gólt, így a 27. perchez érve 11:8 volt az állás, sőt Ilic pattintott lövése után négy volt a különbség.

A következő perc viszont a franciáké volt (12:10), így Nagy betörése jókor jött, Sabate edző pedig időt kért (30. perc: 13:10), azonban az eredmény már nem változott.

A szünet után Bonnefond megkapta harmadik két perces kiállítását is, így ő is a lelátóról nézhette tovább a derbit. Nem sokáig volt emberelőnyben a Telekom, Sulic is a kiállítás sorsára jutott.

Négy és fél percet kellett várni a félidő első találatára, Nilsson 14:10-re alakította az állást. Dolenec és Palmarsson gólváltását követően Sulic is betalált, s ekkor már öt volt az előny (37. perc: 16:11).

A közönség nehezen viselte Nilsson kiállítását, Guigou azonnal reagált (39. perc: 17:13). Sajnos Truchanovicius is vágott egyet, ezért visszaállt a félidei különbség.

A Telekom védelme biztos alapokon állt, a támadó szekcióban pedig Palmarsson és Ilic, majd Gajic is tette a dolgát (46. perc: 21:16). Nem nyugodhattunk meg, a Montpellier gyorsan válaszolt, és a 48. percben 21:18-as állásnál Sabate edző kénytelen volt időt kérni.

Palmarsson már ötnél járt, az utolsó tíz perchez érve pedig ismét ötre hízott a bakonyiak fórja (23:18). Alilovic ziccerek sokaságát fogta, a Montpellier pedig időt kért.

Zúgott a „Mindent bele a lelátókról”, de a franciák nem adták fel, megpróbáltak visszakapaszkodni, és Dolenec újabb ziccerével 24:21-re módosult az állás. Gajic hetese jókor jött, ám Porte valahogy beküzdötte a labdát Alilovic kapujába, ráadásul Palmarssont kiküldték két percre.

Ötezer ember állva buzdította a kedvenceiket, akik mintha kifogytak volna a puskaporból. Egy eladott labda után pedig Porte kettőre csökkentette a hátrányt (59. perc: 25:23). Veszprémi megbeszélést követően Palmarsson vágta be.

Az utolsó percben nem esett több gól, így 26:23-as bakonyi győzelemmel ért véget a derbi.

 

Nyilatkozatok:

Javier Sabate: - Nagyszerű mérkőzést vívtunk, ilyen kemény csatára számítottunk. A védekezésünk rendben volt, hiszen mindössze 23 gólt kaptunk és a top formában játszó Montpellier ennél sokkal több gólt szokott szerezni, legalább 30-31-et. A leindítások ellen is jól zártunk vissza, sokat futottunk, ugyanakkor az utolsó tíz percben mutatott teljesítménnyel nem lehetek elégedett. Ebben a szakaszban sok technikai hibát vétettünk, s bár volt esélyünk a hét gólhoz is, többet bakiztunk a megengedettnél, és ezt egy olyan remek csapat, mint a Montpellier könyörtelenül kihasználja. Összességében nincs ok az aggodalomra, tudjuk, mit rontottunk el, ezeket ki kell javítanunk a visszavágóig. A sérültjeink, Ancsin és Kopljar remélhetőleg felépülnek a visszavágóig. Ivan Sliskovicnak pedig mielőbbi felépülést kívánunk. Az átlövő operáció előtt áll, remélem, a következő szezonban újra vissza tud térni a pályára, a legjobbakat kívánom neki.

Aron Palmarsson: - Különösen jó volt ez a találkozó a nézők számára. A félidő végére sikerült három góllal meglépni, a tervünk az volt, hogy ezt tovább növeljük a második felvonásban. Lehetőségünk volt a hat-hét gólos különbséghez is, ám buta hibákat vétettünk, és egy ilyen csapat mint a Montpellier, ami remek és gyors kézilabdát játszik, azonnal kihasználta a hibákat. Boldogok lehetünk, hiszen nyertünk, ugyanakkor a visszavágón ennél több kell.

Patrice Canayer: - Csalódottak vagyunk a vereség miatt, úgy érzem, szorosabb is lehetett volna az eredmény. Nagyon jól éreztük magunkat itt Veszprémben, mindig nagyon jó érzés itt játszani, ilyen fantasztikus közönség előtt. Vár ránk még egy mérkőzés, megpróbáljunk a lehető legjobb formánkat hozni. Nem túl nagy a különbség, meccsben vagyunk még mindig, ám a fiaskó miatt nem vagyok elégedett.

Jure Dolenec: - Szomorú vagyok, hogy kikaptunk. Elég jól játszottunk, nem volt ez egy rossz meccs. Úgy gondolom, főleg támadásban hibáztunk sokat, mert könnyű helyzeteket rontottunk el, de szeretnénk a jövő héten javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!