Sport

2015.11.04. 13:44

Sérv és izomszakadás - Öt sérülés is nehezítette a pápaiak szezonkezdését

Pápa - Öt komoly sérülés dacára is a győzelmet célozza meg a Concordia Motax KC Pápa a fiatal Alba Fehérvár ellen csütörtökön, hazai pályán a kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

A pápai kosárlabdacsapat számára borzasztóan indult a szezon. Előbb az alapozás közben kiesett Keresztes Rafael, akit lábsérülése miatt meg is kellett operálni, rá nem is számíthatott Vajda József edző a felkészülési mérkőzéseken és az első fordulóban. Aztán kidőlt a sorból Kutasi Gergely, aki a Veszprém elleni HEPP Kupa-találkozón lett maródi, azóta a sérvét már meg is operálták.

Karagity Milán még fel sem épült, amikor újabb nehézséggel kellett szembenéznie, combizma elszakadt, így ő idén várhatóan nem tud már kosárlabdázni. Hasonló sérüléssel bajlódik Rédei Bálint is. S ha mindez nem lenne elég, a héten a szakemberek Fülöp Andrásnál is sérvet állapítottak meg.

– A felkészülés végeztével úgy gondoltam, jó formában vagyunk, bizakodva vártuk Keresztes és Karagity felépülését. Aztán bajra baj jött és a csapat elemeire esett szét – állapította meg Vajda József, a pápaiak szakvezetője.

Keresztes Rafael még nincs csúcsformában, de újra pályára léphet (Fotó: Penovác Károly)

Nem csoda, hogy nem is indult túl jól a pontvadászat a Concordia Motax KC számára, előbb 81:66-ra kikapott Oroszlányban, majd hazai pályán nagy csatában maradt alul a SMAFC-cal szemben (56:65).

– Mindenképpen szeretnénk javítani és végre elindulnánk fölfelé. Bárki legyen is az ellenfél, hazai pályán, hazai közönségünk előtt nem lehet más célunk, csakis a győzelem. Tavaly hasonlóan indult a szezonunk, aztán összekaptuk magunkat és hétről hétre bizonyítottunk. Bízom benne, idén sem lesz ez másként. A sérülések, nehézségek ellenére nem feltett kézzel lépünk pályára, jó kis társaság a miénk, és szerintem a csapat ereje a bajban mutatkozik meg igazán – hangsúlyozta Vajda József.

Az ellenfél a fiatal Alba Fehérvár együttese lesz, amely többek között az U-20-as válogatott három meghatározó emberét is foglalkoztatja. A találkozó csütörtökön 17.30 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

 

A fehérvári fiatalok egyszer nyertek

Az Alba Fehérvár együttese eddig három bajnoki mérkőzést játszott. Hazai pályán 62:78-ra kikapott az MTK Törökbálint együttesétől, de másik otthoni csatáját sikerrel vívta meg: A PVSK–Kronosz alakulatát 84:70-re győzte le.

Eddigi egyetlen idegenbeni fellépésekor pedig a Győrnél vendégeskedett, ahol 94:71-es vereséget szenvedett. A három derbin legeredményesebb játékosa Filipovics Marko volt, aki összesen 68 ponttal terhelte meg az ellenfelek kosarát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!