Sport

2016.06.13. 19:20

Lang nem látványfutballista, hanem igazi profi

Veszprém - A Veszprém FC USE az utóbbi években több profi labdarúgót is kinevelt, most pedig Európa-bajnokságon debütálhat a bakonyiak korábbi tanítványa.

Horváth Gábor

Lang Ádám 2004-ben, 11 és fél évesen lett a VFC USE igazolt játékosa, majd egészen 2012-ig a királynék városában futballozott. Az utánpótlássikerek után gyorsan helyet követelt magának a felnőttek között.

Négy éve a Győri ETO igazolta le, majd tavaly a Fehérvár FC labdarúgója lett.

- Mindig is embertelen mennyiségű különmunkát végzett. Az a típusú játékos, aki nemcsak akarja, hanem imádja is a feladatokat - válaszolta érdeklődésünkre Rugovics Vendel, a VFC USE szakmai vezetője, aki kiemelte: feltűnő, hogy amikor Ádám bizonyítási lehetőséget kapott, mindig bizonyított is.

A klub büszke tanítványaira, Rugovics Vendel mutatja Lang Ádám bekeretezett mezét, amelyet első válogatottságán viselt (Fotó: Horváth Gábor)

- Minden meccsre kitűz magának egy célt. A válogatottban ma senki sem olyan precíz és pontos a feladatait tekintve, mint ő. Storck is erre figyelt fel. Nem egy látványfutballista, hanem igazi profi. Nagyon biztonságos a játéka - mondta el a korábbi válogatott szakember, aki elmesélte: gyakran ad Ádámnak ma is tanácsot. Például hullámvölgyekben azt, hogy hajtsa le a fejét és csinálja tovább.

Rugovics Vendel természetesen szorít a magyar csapatért, de a találkozókat és fő-leg az Ádám játékát szakmai szemmel nézi.

 

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az osztrákok ellen: Király - Fiola, Guzmics, Lang, Kádár - Pintér, Nagy - Dzsudzsák,
Kleinheisler, Stieber - Szalai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!