Sport

2016.05.23. 08:15

Fennállásuk legnagyobb sikere

Berhida, Győr - Nyolc ország közel háromszáz ifjú birkózója lépett szőnyegre a Sillai László nemzetközi emlékversenyen, amelyen a berhidaiak fennállásuk legnagyobb sikerét érték el.

Horváth Gábor

A győri megmérettetésen a magyarok mellett Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Szerbia és Szlovákia képviseltette magát. A versenyzők négy csoportban (gyermek, diák II, diák I, serdülő lány) küzdöttek a helyezésekért.

A győri versenyen eredményesen szereplő BERHI BSE Papkeszi csapata (Fotó: BERHI BSE)

A BERHI BSE Papkeszi fennállásának legnagyobb sikerét ért el a rangos viadalon. A berhidai klub eredményei, lányok, 43 kg: 2. Németh Alexandra, 3. Rafael Valéria Boglárka és Drexler Dália. Fiúk, 54 kg: 5. Németh Dániel. +76 kg: 3. Barnóczki Bertold Boldizsár, 5. Toldi Gergő.

A Veszprém megyei klub elnökétől, Nesó Sándortól megtudtuk: egyesületük lánycsapata mind létszámban, mind tehetségben kiemelkedő. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az egyik tanítványt kiszemelte az UTE, amelynek színeiben az olimpiai résztvevő, berhidai Németh Zsanett is birkózik. Pratscher Fanni Dominika szeptembertől közös névhasználattal a fővárosiaknál folytatja pályafutását, tanulmányait pedig az újpesti Bródy gimnáziumban.

Címkék#birkózás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!