Sport

2016.08.29. 16:38

Az olimpikonok is segítettek

Veszprém - Hasznos edzőtáboron vannak túl a Dózsavárosi Diáksport Egyesület vívószakosztályának fiataljai, akiket Szilágyi Áronék sikere is motivált a kemény napok alatt.

Horváth Gábor

Az utánpótláskorú vívók augusztusban tíznapos alapozó edzőtáborban vettek részt Veszprémben, a Dózsa György Általános Iskola tornacsarnokában.Kocsis Miklós szakosztályvezető-edzőtől megtudtuk: a napi két tréning kezdetben nehéz feladat elé állította a résztvevőket.

- Aki ezt vállalta és tisztességgel végigdolgozta, bizton számíthat az őszi versenyidényen való eredményes helytállásra - mondta, kiemelve: a nyári programba első alkalommal kapcsolódtak be a Dózsa „iskolai vívói”.

Kemény volt, de megérte, edzőtáboroztak a veszprémi vívók
Fotó: VDDSE

- A kemény fizikai, tornatermi alapozást két ízben uszodai átmozgatással, és rendszeresen beiktatott játékos gyakorlatokkal igyekeztünk elviselhetőbbé tenni - tette hozzá Kocsis Miklós, aki megjegyezte: a riói olimpián kiválóan szereplő magyar vívók eredményei nagy lökést adtak a munkában a fiataloknak.

A szakosztállyal kapcsolatos hír, hogy kezdő csoport indul a vívás iránt érdeklődő 6-14 év közötti fiatalok számára. Érdeklődni hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken lehet a Dózsa iskola vívótermében 16 és 18 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!