Sport

2017.07.19. 09:24

Amerikai arany nyílt vízi úszásban Balatonfüreden

Szerdán a hölgyek öt kilométeres számát rendezték meg a vizes világbajnokság balatonfüredi nyílt vízi versenyében. Amerikai aranyérem született, a magyaroknak ezúttal nem sikerült élmezőnyben végezniük.

Horváth Gábor

Szerdán folytatódott a vizes világbajnokság balatonfüredi programja. A Tagore sétányra látogatók a nők öt kilométeres számának küzdelmét tekinthették meg.

Ashley Twichell
Fotó: MTI

Gyors és küzdelmes volt a viadal, már korán látszott, hogy ki azok, akik beleszólhatnak a legjobb helyek sorsába. A magyarok, Juhász Janka és Novoszáth Melinda a 25-30. helyek között haladtak. Az élen a francia Muller állt.

Ahogyan lenni szokott, a végén jöttek a nagy izgalmak.

A hajrában négyen léptek el a mezőnytől, Twichell volt a legfrissebb, az amerikait az utolsó 150-200 méteren nem lehetett megfogni, a másik két dobogós helyen órási volt a csata. Az ezüstöt a francia Muller szerezte meg, a harmadik helyről pedig célfotó döntött a brazil Cunha és a holland Van Rouwendaal között, előbbi javára.

A két fiatal magyar szépen helytállt, első felnőtt világeseményén kihozta magából a maximumot, Juhász Janka 27., Novoszáth Melinda 28. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!