Sport

2017.01.08. 15:40

Fontos rangadót nyertek meg a veszprémiek

Győr - Igazi csapatként küzdve, fordulatos mérkőzésen rangadót nyert a Hoya Pannon Egyetem Veszprém a Győr ellen a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

Bényi Kálmán

Győri KC-Veszprém
70:76 (16:15, 21:21, 12:22, 21:18)

Győr, 100 néző. V.: Bognár, Horváth, Benedek.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győr: Ruják 20/9, Puszta 15/3, Kovács S. 1, Nárai 16/3, Gombás 12/6. Csere: Kovács B. 3/3, Baruta 3/3, Hegedűs G. Edző: Csaplár-Nagy Ervin.

Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Kálló 2, Pavlovic 17/3, Kámán 11/3, Körtélyesi 21/6, Hegedűs A. 8/3. Csere: Novák 2, Helmeczi 7, Simon 4, Jilling 4. Edző: Mérész Csaba.

A Veszprém (fehérben Novák) idegenben szerzett fontos sikert Fotó: archív/ Balogh Ákos

A győriek kezdték jobban a rangadót, főleg távolról céloztak pontosabban (6:2). A pontatlanul játszó veszprémiek nehezen találták a ritmust, és a hazaiak ezt kihasználva el is húztak (14:5). Mérész edző cserékkel próbálta felrázni övéit, és a védekezés is feljavult, így egy pontra olvadt a negyed végére a házigazdák előnye.

Fej fej mellett haladtak a folytatásban is a csapatok, egyik fél sem tudott jelentős előnyt kicsikarni. Mindkét oldalon sok hiba csúszott a játékba, a veszprémieknél feltűnő volt, milyen sok büntetőt vétettek (37:36).

A harmadik negyed elején meglógott a Hoya három ponttal, de néhány hiba után újra egál állt az eredményjelzőn (46:46). Veszprémi időkérést követően a jól küzdő vendégek újra megléptek (46:51), s innentől kezdve már rendre ők mentek elöl.

A remekül kosárlabdázó Körtélyesi vezérletével a félidő végére 49:58-ra vezetett a Hoya.

A záró felvonásban már végig a bakonyiak akarata érvényesült. A tavalyi alapszakaszgyőztes Veszprém tovább növelte a különbséget (49:60). A rendkívül agilisan kosárlabdázó Hegedűs Attila jóvoltából sikerült még egy lapáttal rátenni az eddigiekre (55:67). A Győr nehezen viselte, hogy nem neki áll a zászló, két technikait is kiosztottak neki. A Veszprém a végére kiengedhetett, s bár tízen belülre került a házigazda, a győzelem nem forgott veszélyben.

Mérész Csaba: - A mérkőzés eleje nem volt az igazi, a győriek megleptek bennünket, de aztán jó védekezéssel megállítottuk a támadásaikat. A második félidőben sikerült felőrölni őket. Elégedett vagyok, még akkor is, ha tíz büntetőt hagytunk ki és tizenkilenc labdát adtunk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!