Sport

2016.11.10. 18:10

Egyéni rekordok

Balatonfűzfő- Rasovszky Kristóf és Mátrai Roland is válogatott meghívót kapott a százhalombattai rövidpályás országos bajnokság után.

Heffler Péter

Megyénkből a Balaton Úszó Klub és a Pápai Úszó Sportegyesület is részt vett a Százhalombattán rendezett rövidpályás országos bajnokságon. A legjobban Rasovszky Kristóf teljesített az ob-n, miután 1500 méter gyorson harmadikként, 400 méter gyorson ötödikként ért célba. - Kristóf három hete még a kínai világkupán nyílt vízen úszott, most viszont a rövidpályás ob-n kellett számot adnia a tudásáról, és mindkét számban remekül teljesített - árulta el edzője Szokolai László, aki hozzátette, hogy versenyzője mindkét számban javítani tudott egyéni legjobbján. - Ezenkívül nagy meglepetést okozott a hátúszók mezőnyében, ahol mindhárom számban döntőbe jutott, vagyis 50 és 200 méter háton nyolcadik, 100 méter háton pedig hetedik lett óriási egyéni rekordokkal - mondta Szokolai László.


Rasovszky Kristóf remekül teljesített a battai ob-n Fotó: Heffler Péter

A vezetőedzőtől azt is megtudtuk, hogy a klub két másik tehetsége, Mayer Levente és Mátrai Roland is rajtkőre állt Battán, előbbi mell-, utóbbi pedig gyorsúszó számokban, és utánpótláskorú úszókként egyéni rekordokkal vétették észre magukat a felnőttek mezőnyében.

Továbbá jó hír a BÚK-nak, hogy Mátrai Roland 1500 és 400 méter gyorson meghívót kapott a serdülő válogatottba, és decemberben egy nemzetközi versenyen képviselheti hazánkat. Rasovszky Kristóf a kanadai Windsorban rendezendő rövidpályás világbajnokságon szerepelhet majd a magyar válogatott tagjaként 1500 gyorson és 50, illetve 100 háton. A tizenkilenc esztendős klasszist az ob után az úszó hírességek csarnokába is beválasztották Százhalombattán, miután 1500 méter gyorson elért eredményével a legjobban teljesítő tíz úszó közé is bekerült.

A pápaiakat Korbély Dominik, Hegyi Patrícia és Nagy Levente képviselte húsz rajton az ob-n. - Húsz rajtunkból tizenhét alkalommal jelentősen tudtunk javítani egyéni legjobb időeredményeinken úgy, hogy felké-
szülési időszakunknak még igencsak a közepén járunk. Ezért is vagyok bizakodó az év hátralévő versenyeivel kapcsolatosan - árulta el a PUSE vezetőedzője, Babai Gergő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!