Sport

2015.08.31. 15:04

Címvédés lehet a cél - A fehérorosz Meshkov Brest látogat Veszprémbe

Veszprém – A tavalyi négyes döntő meglepetéscsapata, a fehérorosz Meshkov Brest ellen egyértelmű favoritként lép pályára kedden az idény első hazai tétmérkőzésén a veszprémi férfi kézilabda-együttes.

B. Virág Rita

A Veszprém sok kézilabdabarát szomorúságára nem vesz részt a férfi kézilabda NB I alapszakaszában, helyette a délkelet-európai sorozatban pallérozódik. A SEHA-ligában tavaly először indult el, és rendkívül magabiztos szerepléssel el is foglalta a győztesnek járó trónt.

A négyes döntő fináléjában, amit Veszprémben bonyolítottak le, a címvédő Vardar Szkopjét búcsúztató, fehérorosz Meshkov Bresttel csapott össze az Ortega-legénység, és könnyed diadalt aratva nyerte meg a ligát (32:21). A 2015/16-os sorozat első veszprémi mérkőzésén ismét a Brest lesz a rivális.

Utoljára a SEHA-liga fináléjában találkozott egymással a Veszprém és a Brest, akkor Nagy Lászlóék (fehérben) tizenegy góllal bizonyultak jobbnak fehérorosz ellenfelüknél (Fotó: Penovác Károly)

– Azt gondolom, a SEHA-liga idei mezőnye legalább olyan erős, mint tavaly – vélekedett Carlos Ortega, a veszprémiek szakvezetője. – Négy együttes kiemelkedik a tíz csapat közül: rajtunk kívül a nyáron alaposan megerősített Meshkov Brest, az ugyancsak jól erősítő Vardar Szkopje és a fiatal, de tavalyhoz képest jóval rutinosabb PPD Zagreb. Mindhárom ellenfelet igen veszélyesnek tartom, és – főleg idegenben – nagyon figyelnünk kell, hogy minél kevesebb borsot törjenek az orrunk alá – húzta alá a tréner.

Carlos Ortega kifejtette, a SEHA-liga továbbra is jól szolgálja a felkészülést, azonban megint túl sok meccs szerepel a naptárukban, alig marad idejük a soron követke- ző összecsapásokra ráhangolódni.

A Veszprémnek ezúttal három napja maradt a Szuperkupa-győzelem után felkészülni ellenfeléből. A hétszeres belorusz bajnok és nyolcszoros fehérorosz kupagyőztes Meshkov Brest két jelentős igazolást is végrehajtott. Megszerezte a Presovtól a litván jobbátlövőt, Dainis Cristophansot, valamint az orosz balátlövőt, Pavel Atmant, akit korábban egyébként a veszprémiekkel is hírbe hoztak.

Lékai Máté, a bakonyiak válogatott irányítója a nyitány előtt úgy fogalmazott, senki ne gondolja, hogy a Brest könnyen adja majd a bőrét.

– Sokat erősödtek a beloruszok, remek húzóembereket igazoltak. Hazai pályán szeretnénk sikerrel bemutatkozni és jó benyomást tenni közönségünkre. A Szuperkupa óta csak egy edzésünk volt, de ettől függetlenül győzelemre számítok az első SEHA-liga-találkozónkon – összegzett az irányító.

 

Épp a Brest kezdte meg a bajnokságot

A SEHA-ligában eddig egyetlen találkozót rendeztek, épp a Meshkov Brest indította el az idei szezont. A belorusz bajnok hazai pályán fogadta a szabadkai Szpartak Vojputot, és nagyon simán, 40:28-ra diadalmaskodott a szerb bajnoki ezüstérmes ellen. Szeptember 1-jén a veszprémi találkozón kívül még egy derbit rendeznek: a macedón Maks Strumica a szlovák Tatran Presovot látja vendégül. Szeptember 2-án a Zagreb a Nexet, a Szkopje a Vojvodinát fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!