Sport

2015.02.12. 12:50

Pazar esztendőt zárt a Top Gym SE

A Top Gym SE csapata világkupa elsőségek, világbajnoki – , Európa-bajnoki címek sorát gyűjtötte be 2014-ben, Kupcsik László vezetésével pedig idén is „beleerősítenek”.

Heffler Péter

Pazar, jobbnál jobb eredményekben gazdag évet zárt tavaly a Top Gym SE csapata, Kupcsik László irányításával. A klub mind a tizenöt versenyzője elismerésre méltón teljesített a különböző hazai és nemzetközi „erőpróbákon”. A teljesség igénye nélkül, kvalifikációs versenyen szerepeltek felhúzó országos-bajnokságon Budapesten, szlovák – cseh – magyar közös rendezésű erőemelő bajnokságon a szlovákiai Rozsnyóban, vagy magyar – szlovák fekvenyomó bajnokságon Győrben. Ezek a versenyek olyan rangos megmérettetésekre jelentettek belépőt, mint a WPC erőemelő, fekvenyomó, felhúzó Európa-bajnoksága a csehországi Trutnovban, vagy a WUAP erőemelő, fekvenyomó Európa-bajnokság a szlovákiai Eperjesen, vagy a fekvenyomó világbajnokság az ausztriai Telfsben, illetve a WPC erőemelő, fekvenyomó, felhúzó Világkupa Pozsonyban.

A klub mind a tizenöt versenyzője remekül teljesített. Az álló sorban középen Kupcsik László (Fotó: Mátyus Tamás)

A Top Gym SE versenyzői, pedig ha már ott voltak rendre igen „erőteljes” produkciót nyújtottak. Dr. Schindlerné Kiss Katalin 2014-ben világbajnok, Európa-bajnok és világkupa első helyezett lett, azonban már nem a múlttal, csakis az idei versenyekkel foglalkozik. – Mindig szeretne fejlődni az ember, így az én fejemben is vannak számok, amiket idén túl akarok szárnyalni. Ahhoz, hogy a kitűzött célokat elérjem, heti három-négy alkalomból kell, hogy kihozzam a maximumot. Ennyiszer van ugyanis lehetőségem átjárni Székesfehérvárról Veszprémbe edzeni – mondta Dr. Schindlerné Kiss Katalin.

Hosszasan lehet sorolni a Top Gym SE 2014-es dicsőség listáját, melyre Léber Szintia, Bakonyvári Kristóf, Csonti Rudolf, Hajdú Sándor, Hordósy Ádám és Horváth László József magyar bajnokként, Godzsa Péter egy magyar bajnoki harmadik, Szalai Balázs egy negyedik hellyel iratkozott fel, de Szabó Balázs is egy világkupa második, Csetényi Róbert és Takács Ádám pedig egy világkupa harmadik helynek örülhetett. Hablicsek Norbert és Hablicsek Huba egyaránt Európa-bajnokként, egy-egy világkupa első hellyel zárt, míg Dr. Keszthelyi Csaba, Kupcsik László és Sztanke József is egy-egy világbajnoki címmel, Európa-bajnoki arannyal és világkupa első hellyel „erősített” a tavalyi évben. Utóbbinak különösen kedves volt 2014-es év.

– Már tizenhárom éve versenyzek és szerintem elmondható, hogy szezonról szezonra egyre jobban teljesítek – kezdte Sztanke József. – A sérülések ellenére is sikerült az elképzeléseimet megvalósítani, a születésnapomon pedig először guggoltam háromszáz kilogrammal. Azt mondják az erőemelésről, hogy idő kell a látványos fejlődéshez. Úgy néz ki, nekem hatvanévesen kezd kiforrni ez a sport – tette hozzá a várpalotai erőemelő.

 

Nem minden viadalra tudnak eljutni

Kupcsik László elmondta, hogy kiegészülve egy-két új versenyzővel ugyanez a csapat készül tovább idén is, melynek az első megmérettetése április 26-án lesz a felhúzó magyar bajnokságon, majd május 16-17-én utaznak az erőemelő és fekvenyomó ob-ra.

– Több nemzetközi versenyen is részt szeretnénk venni idén, így a WUAP Európa–bajnokságán Prágában és az őszi világkupa fordulókon, de például nagy szívfájdalmunk, hogy két szövetségnek is Amerikában lesz a világbajnoksága, továbbá egy rangos verseny Portugáliában. Ezekre sajnos nem igen tudunk eljutni – mondta Kupcsik László tizennégyszeres világbajnok edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!