Sport

2013.08.27. 11:50

A Fekete család ismét aranyérmes lett

A világ legerősebb családja úgy tűnik, hogy valamiféle váltóversenyt csinál kedvenc sportáguk világbajnokságából.

Novothny Ottó

Először az apuka egyik, majd másik gyermekével nyerte meg a vébét, majd a két testvér sem engedte át másnak a dobogó legmagasabb fokát.

A natúr erős emberek szövetsége ezúttal Angliában, Newbury városában rendezte meg a szervezet világbajnokságát. Ennek a szervezetnek a célja egyértelmű: az agyondoppingolt erős izomemberekkel szemben felmutatni azt a lehetőséget, hogy mindenféle tiltott szer nélkül is képes az ember földöntúli súlyok mozgatására.

A szövetség elnöke az a Fekete László, aki többszörös világbajnok, illetve ő annak a családnak a feje, amely évek óta minden versenyen ott van a legjobbak között.Hónapokkal ezelőtti sérülése miatt ezúttal a Fekete családot a két ifjú, László és Miklós képviselte a tíz nemzetet felvonultató vetélkedőn.



Fekete István és fia, Fekete Miklós. Utóbbi most testvérével, az ifjabbik Lászlóval nyerte a vébét (Fotó: archív)



Fekete László elmondta, hogy a magyar csapat, vagyis fiai az első versenyszámban a harmadik helyen végeztek. Itt 180 kilós kőgolyókat kellett a 115 centi magas állványok egyikéről a másikra átpakolni. Ezt követte az 555 kilogrammos gumiköpeny átforgatása, amit négyszer tettek meg a Fekete gyerekek a rendelkezésre álló fél perc alatt. Ez fantasztikus világcsúcsot és persze első helyet ért számukra. 

A sziklacipelésben (180 kg) szintén a harmadik legjobb teljesítményt nyújtották a magyarok, majd az újabb cipelős számban már ellenállhatatlanok voltak.

A húsz kiló híján három mázsás terhet tizenöt méterre vitte el Lackó, majd Miklós ugyanezt a távolságot csaknem öt mázsával (470 kg) a vállán tette meg.Végül a hagyományos súlyhordásban (40 centi magas lépcsőfokokra kellett 260 és 280 kg-ot felhordani) sem találtak legyőzőre és így összetettben magabiztosan nyerték meg a csapat világbajnokságot. Wales lett a második, míg az amerikaiak a dobogó harmadik helyén végeztek. 

– A mi szövetségünknek már szerte a világon hatvanöt ország a tagja és hivatalosan is ezerötszáznégy versenyzőnk van. Ez iszonyú nagy szám, tekintettel a sportág különlegességére és arra, hogy hosszú évek felkészülése után lehet egyáltalán csak arra gondolni is, hogy valaki rajthoz álljon nálunk – mondta büszkén az ősi születésű, a korábban évekig Várpalotán kézilabdázó Fekete László.


Versenyek a világ számos helyszínén

A natúr erős emberek részvételével az idén Dubaiban, Amerikában és most Angliában rendeztek világversenyt. A legérdekesebb esemény azonban Rió de Janeiróban lesz, hiszen a novemberi vetélkedőt megtekintik olyan szakemberek, sportvezetők, akik sokat tehetnek azért, hogy a sportág hamarosan szerepeljen az ötkarikás játékok programján. Természetesen ezen a versenyen ott lesz a Fekete család is és igyekszenek majd mindent megtenni azért, hogy kellemes benyomást keltsenek az érintettekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!