Sport

2013.06.09. 11:59

Féltucat füredi találat

Címkék#NB III#BFC

Hat gólt rámolt ellenfele hálójába a füredi csapat hazai pályán a labdarúgó NB III-as osztályozó első fordulójában. A Jászapátiban pályára lépő úrkútiak vereséget szenvedtek.

Napló sport

B.-füred_B.-szárszó 6:0 (1:0)

Balatonfüred, 200 néző. V: Kiss N. Balatonfüred: Filipánics  - Tar, Farkas, Bognár, Tóth, Ács (Babics), Boromisza G., Boromisza D., Burcsik (Gubicza), Ferreira (Babik), Kovács G. Edző: Pető Tamás.
Balatonszárszó: Horváth P.  - Baranyai (Balogh), Deme, Máj, Horváth T. (Venczli), Kovács N., Császár, Sarang, Kun, Késmárki, Pfeiffer (Popp). Edző: Szentkirályi József.

Nagy várakozással készült a BFC az osztályozó mérkőzésre, hiszen az ellenfél, Somogy megye idei bajnoka viszonylag ismeretlen volt számára. A tét sem volt kicsi: biztosítani kellett a helyet az új NB III-as bajnokságban. Az első húsz perc ennek jegyében telt el, a hazaiak türelmetlenül játszottak, a vendégek ügyesen lassították a játékot. Több ziccer kihagyása után a 30. percben megtört a jég, Babik ügyes kiugratása után Kovács G. egyedül tört kapura és nem hibázott, 1:0. A második félidőben a csereként beállt Gubicza vezérletével szebbnél-szebb támadásokat vezettek a hazaiak, és az 56. percben Boromisza G. beadását Kovács G. fejelte a vendégek kapujába, 2:0.

A fürediek csatára, Kovács Gábor (piros mezben) mesterhármast szerzett a Balatonszárszó elleni osztályozós párharc első mérkőzésén (Fotó: Penovác Károly)



A 60. percben Gubicza centerezése után Kovács G. lőtt a kapuba, mesterhármas, 3:0. A 69. percben Bognár fejelt a rövid sarokba, 4:0. A 77. percben Boromisza D. okos emelése után Babik passzolt a kapuba, 5:0. A 86. percben Gubicza ismét jól ment el a szélen, kiváló beadását Babik lőtte a vendég kapuba, 6:0. Döcögős első félidő után parádés másodikat produkált a BFC.

Helyzetei alapján még nagyobb arányban is nyerhetett volna. Pető Tamás: Nyugodtan utazhatunk a jövő heti visszavágóra. A második félidőért külön gratulálok csapatomnak. A Veszprém megyei első osztály bajnoka előtt hosszú, több mint 250 kilométeres túra állt: az úrkútiak az NB III Duna-csoportjának ötödik helyezettje, a Jászapáti otthonában léptek pályára. A vendégek kikaptak, de tisztességesen helytálltak a hat volt NB I-es játékossal felálló vetélytársukkal szemben.

A meccs krónikájához tartozik, hogy az Úrkút tartalékos csapattal utazott, különböző elfoglaltságok miatt hét játékosát is kénytelen volt nélkülözni.

Eredmény: Jászapáti_Úrkút 5:2 (4:1). Jászapáti, 200 néző. V.: Lovas. Jászapáti VSE: Ulicska  - Zováth, Dragóner, Vén, Horváth, Kotula, Kiss, Somodi (Bagi), Csőke, Török (Illés), Kovács. Edző: Budai István. Úrkút: Zsigmond (Marics G.) Czaha, Marics M., Bujtor, Zsidó, Pávlicz, Freili, Kolet, Csörnyei (Keller), Varga, Tróbert. Játékos-edző: Csörnyei Zoltán. Gólszerző: Kotula 2, Vén, Dragóner 2, ill. Marics M., Csörnyei.

Mindkét párharc visszavágóját június 15-én 17 órakor rendezik.




Tíz gólt szerzett idegenben az MTK II

További, érdekesebb NB III-as osztályozós eredmények, első forduló: Velence_Pécs II 1:3, Videoton II_Győrszemere 4:1, Ikarus BSE_Diósd 2:6, Maglód_Kecskéd 8:0, Pécsvárad_Szentlőrinc 4:1, Szikszó_Tiszaújváros 2:4, Kiskunfélegyháza HTK_MTK II 0:10, Tápé ESK_Cigánd SE 0:3, Nagyatád_Kőszeg 2:0, Markaz_Dunaharaszti 2:2.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!