Sport

2012.04.19. 04:49

Új impulzus kell

Balatonfüred - Több mint három év után távozik a posztjáról Lantai Balázs, az NB III-ban szereplő balatonfüredi labdarúgócsapat szakvezetője. Helyét Glázer Róbert volt szövetségi kapitány veszi át.

Horváth Gábor

- Közös megegyezéssel szüntetjük  meg  a  megbízást  válaszolta érdeklődésünkre Csákvári Tamás, a Balatonfüredi FC elnöke, aki hozzátette: Glázer Róbertet az idény hátralévő részére kérték fel a csapat irányítására.

A fürediek jelenleg - egy meccsel kevesebbet játszva, mint az előttük álló, szintén harmincpontos Mór - hatodikok a harmadik vonal Bakony-csoportjában. Az együttes 19 találkozójából nyolcat nyert meg, hatszor ikszelt, öt alkalommal pedig vereséget szenvedett.
 
- Úgy gondoltuk, hogy kell az új impulzus a társaságnak. Balázzsal sem szakmailag, sem emberileg nincs semmi gond, de ez az idény nem úgy sült el, ahogyan terveztük, és szeretnénk, ha jobban kijönne a befektetett munka eredménye. Glázer Róbert személyében egy komoly szakmai múlttal rendelkező, emellett a helyi viszonyokat is jól ismerő edzőt kértünk fel - fogalmazott a klubvezető.

Természetesen Lantai Balázs véleményére is kíváncsiak voltunk.
 
- Egyelőre nem szeretnék konkrétumokról nyilatkozni. Várjuk meg az egyesület szándékát, a szerződésbontást és annak feltételeit. Amúgy inkorrektnek tartom a döntést, de mint alkalmazott, el kell fogadjam azt - reagált a 40 esztendős szakember.

Lantai 2008 végén vette át a Balatonfüred - akkor még a megyei első osztályban szereplő - alakulatának irányítását. Abban a szezonban negyedik helyen végzett a csapat, a következő idényben viszont feljutott az NB III-ba. A BFC 2010-ben pontlevonást követően a második helyen zárt a megye I-ben, ám utólag, jóval később bajnoki címet kapott. Az előző szezonban az NB III Bakony-csoportjának hatodik helyén végzett az együttes.



Glázer: Nem ácsingóztam a posztra

- A vezetőség egyet kért tőlem: a szezonból hátralévő időszakban a lehető legjobbat hozzam ki a csapatból - válaszolta érdeklődésünkre Glázer Róbert, aki jelenleg a Balatonfüredi Kölyök Labdarúgó Club szakmai vezetői posztját is betölti. A veszprémi együttesnél sikeres éveket eltöltő, legutóbb Hévízen edzősködő szakember, aki 1991-ben volt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is, hangsúlyozta: nem ácsingózott a posztra, csak elvállalta a felkérést. - Balázs nálam lett felnőttjátékos, természetesen felhívtam és ki is kérem majd a véleményét. Csak néhány játékost ismerek, kell pár hét az
összeszokáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!