Sport

2010.08.06. 16:48

Nemzetközi trapmezőny Balatonfűzfőn

Balatonfűzfő - Negyvenkettedik alkalommal rendezik meg a folyamatosan fejlesztett sportlétesítményben a Fűzfő-kupa nemzetközi trapversenyt.

Novothny Ottó

Augusztus 7-8-án a balatonfűzfői lőtéren hat nemzet (szlovák, osztrák, szerb, szlovén, cseh, magyar) sportlövői vetélkednek a 42. Fűzfő-kupán. Érdekesség, hogy a címvédő Putz István, aki a magyar válogatott edzője, nem indul a versengésen, noha korábban tizenkét alkalommal is győzni tudott hazai pályán.

- A lőtéren ismét új fejlesztés várja a résztvevőket - számolt be a kétszeres  olimpikon, Európa-bajnoki ezüstérmes Putz. - Olyan fedett helyszínt építettek a klub tagjai társadalmi munkában (melyre egyébként roppant büszkék vagyunk), amely megvédi a sportolókat az időjárás viszonytagságaitól a pihenőidőben.

A sportvezető a müncheni világbajnokság eseményeit is értékelte. Tanítványa, ifj. Szollár András 107-et lőtt, vagyis megközelítően sem azt az eredményt érte el a 169 fős mezőnyben, amit elvártak tőle. A szakember szerint az utolsó öt lövésben mindig hibázott, és hiába hegyezték ki erre a versenyre a szezont (a müncheni vébé volt az első londoni olimpiai kvótaszerző lehetőség), dekoncentráltan lőtt a fiatalember.

Érdekesség, hogy a dupla trap számban a fűzfői Gerebics Roland a 28. helyen zárt, ami szintén meglepő teljesítmény, míg ugyenebben a kategóriában Bognár Richárd az ötödik lett.

A világbajnokságon nem szerepelt még az ugyancsak fűzfői Somogyi Árpád, aki éppen a hétvégén utazik a helyszínre és skeet szakágban lép majd lőállásba.

A hétvégi Fűzfő-kupa szombaton és vasárnap is 9 órakor kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!