Sport

2010.03.19. 18:11

Tájfutók szezonnyitó maratonja Veszprémben és Alsóperén

Veszprém, Alsópere - Tájfutómaraton elnevezéssel rendezik meg a megye idei első országos tájfutó versenyét a hétvégén.

B. Virág Rita

A Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE szervezi meg a kétnapos Tájfutómaratont, amelyre három ország közel 200 sportolóját várják.

Az első napon, szombaton városi prológot tartanak, ami egy rövid, 10-15 perces futam lesz. Itt ráhangolódhatnak a futók a másnapi, jóval hosszabb és nehezebb erőpróbára. A Simonyi iskola sportpályáról indul a mezőny 10 órakor.

Másnap Alsóperén folytatódik az erőpróba, ahol a profik korosztályuk szerint három távon versenyeznek majd. A felnőtt férfiakra 23 kilométeres, a senior és junior férfiakra, valamint a felnőtt nőkre 13kilométeres, míg a junior lányokra 10 kilométeres táv vár.

A szervezők gondoltak az amatőrökre és a gyerekekre is, ezért két kilométeres nyílt kezdő, valamint öt kilométeres nyílt technikás pályát is kijelölnek. A 10 éves kor alatti gyerkőcöknek szalagozott pálya áll rendelkezésére, hogy elsajátítsák a tájfutás alapjait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!