Sport

2009.11.23. 03:29

Remeklő szenior tájfutók a záráson

Veszprém - Az egyesületi váltó- és a csapatbajnoksággal ért véget a tájfutók idei versenysorozata. Az ágas- egyházi megmérettetésen a megyei sportolók közül a szeniorok értek el kiemelkedőt.

Horváth Gábor

Az egyesületi váltóbajnokságon (aminek a lényege, hogy a klub különböző korosztályhoz tartozó versenyzői alkotnak egy váltót, a kategóriaelnevezésekben a váltó összéletkora szerepel) a Herkules SE rutinos futói érték el a legszebb helyezést: második helyen végeztek. A másnapi hagyományos csapatbajnokságon ismét a balatonalmádi szeniorok remekeltek: mindkét férficsapatuk bajnoki címet szerzett, a hölgyeknél pedig egy ezüstérem lett a jutalmuk.

Az utánpótlás-kategóriákban a Veszprémi Honvéd és a Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE fiatalja is pontszerző helyezéseket értek el. Az utolsó bajnokságok lezárultával kialakult az országos bajnoki pontverseny végeredménye is (ebben az utánpótlás és felnőtt kategóriákban szerzett pontok alapján rangsorolják az klubokat). Megyénk legeredményesebb egyesülete a Veszprémi Tájfutó Club lett: 35 bajnoki pontjuk a 15. helyre volt elég. Tizennyolcadik lett a Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE 23 ponttal, a Veszprémi Honvéd SE (22 pont) a 19. helyen végzett, a Tapolcai Honvéd SE 6 pontja pedig a 30. helyre volt elegendő.

Eredmények, Veszprém megyei pontszerzők, egyesületi váltóbajnokság, N120: 5. Veszprémi Honvéd SE (Wieder Ilona, Németh Zsoltné, Roboz Zoltánné). N150: 4. Balatonalmádi Herkules SE (Komár Béláné, Cser Borbála, Kaszásné Boa Ágnes). F230: 2. Balatonalmádi Herkules SE (Komár Béla, Vincze István, Bacsó Attila, Kaszás György). Csapatbajnokság, F16: 5. Veszprémi Honvéd SE (Tölgyesi Aurél, Csöngei Dávid Máté, Horváth Gergő). F18: 6. Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE (Bedő Csaba, Heilig Dániel, Péntek Mátyás). F145: 5. Veszprémi Tájfutó Club (Szakál Péter, Bikki Sándor, Tóth Károly). F165: 1. Balatonalmádi Herkules SE (Vitéz László, Kaszás György, László Károly). F185: 1. Herkules SE (Komár Béla, Andrási Lajos, Vincze István). N18: 6. Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE (Pózna Anna, Pózna Diána, Péntek Gréti). N105: 4. Veszprémi Honvéd SE (Németh Zsoltné, Roboz Zoltánné, Lendvai Katalin). N150: 2. Balatonalmádi Herkules SE (Komár Béláné, Kaszásné Boa Ágnes, Cser Borbála).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!