Sport

2009.02.09. 10:15

Draskovics megköszönte a gyors elfogást

<b>Veszprém</b> - <em>Draskovics Tibor</em> igazságügyi és rendészeti miniszter ma reggel telefonon mondott köszönetet osztrák kollégájának, <em>Maria Fekternek</em> és az osztrák hatóságoknak a veszprémi emberölés gyanúsítottjainak gyors elfogásáért - tudatta a magyar szaktárca közleményben az MTI-vel.

Szausev Xénia

A vasárnap hajnali késeléses bűncselekmény két gyanúsítottját, Raffael Sándort és N. Győzőt az osztrák rendőrök a múlt éjszaka vették őrizetbe Ausztriában az A2-es autópályán, nemzetközi körözés alapján. 

A két férfi kiadatásához a magyar hatóság megtette a szükséges intézkedéseket, de a gyanúsítottak várhatóan így is csak több nap múlva kerülhetnek a veszprémi rendőrség fogdájába.
    
A harmadik gyanúsított, az ugyancsak körözött Sztojka Iván még szökésben van. Az, hogy a három gyanúsítottnak pontosan mi volt a szerepe a bűncselekmény elkövetésében, a nyomozás érdekében a rendőrség egyenlőre nem közölte.
    
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalvezetője, Csányi Zoltán őrnagy az MTI-nek azt mondta, hogy a tanúvallomások alapján jóval több gyanúsítottal számol a rendőrség. 
    
A gyilkosság vasárnap hajnali 3 órakor történt egy veszprémi bár előtt. A szórakozóhelyen egy népes társaság több tagja szóváltásba keveredett az ugyancsak ott tartózkodó, és egyik csapattársuk gyermekének születését ünneplő veszprémi kézilabdásokkal. 

(Forrás: MTI) 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!